Trabzon'a 8.5 Milyar TL'lik proje!

İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı ikinci  toplantısı Vali Abdil Celil Öz başkanlığında Valilik A toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu yanında kordinasyon kurul

Trabzon'a 8.5 Milyar TL'lik proje!

İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı ikinci  toplantısı Vali Abdil Celil Öz başkanlığında Valilik A toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu yanında kordinasyon kurulu üyeleri katıldı.

Kamu yatırımlarının ilin rekabet gücünü artıracak ve altyapısını geliştirecek bir biçimde gerçekleştirildiğini belirten Vali Abdil Celil Öz “Koordinasyon kurullarında yerel düzeyde kurumsal kapasitenin artırılarak bölgesel ve il düzeyinde gelişme politikaları ve diğer hükümet politikaları arasında karar alma, planlama, uygulama izni ve değerlendirme bakımından uyguladığımız il koordinasyon ve izleme değerlendirme sisteminin gereklerini yerine getiriyoruz. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla bir yandan ilimizde kamu yatırımlarını ilin rekabet gücünü artıracak ve altyapısını geliştirecek bir biçimde gerçekleştirilmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi, kırsal kesimde kırsal kalkınmanın sağlanması, kamu hizmetlerinde kalite ve etkinliğin sağlanması önemli önceliğimizdir.

TRABZON İL STRATEJİSİNİ HAZIRLIYORUZ

Yine 10. Kalkınma Planımızın temel hedefleri ve hükümetimizin açıkladığı dönüşüm öncelikli  programları çerçevesinde il planımızı hazırlıyoruz. Bunun yanında kamu kurum ve kuruluşarımızn yıllık yatırım programları ve DOKAP Eylem Planında yer alan yatırımlarla birlikte uyumlu bir biçimde önümüzdeki süreçte yatırmlarımızı takip edip yönlendirmeye gayret gösteriyoruz.

img_8567.jpg

Gerçekleştirlen Yatırımların ilk sıralamasında  Ulaştırma, Eğitim Ve Genel Idari Hizmetler Sektörü bulunuyor.

Kamu yatırımlarının sonuç odaklı yaklaşımla yürütülmesi kapsamında İl Koordinasyon Kurulumuzun  2015 yılı Mart ayı sonu itibariyle yapılan yatırımları genel anlamda değerlendirdiğimiz zaman 13 ana sektörde değişik alt sektörlerle birlikte 8 milyar TL toplam proje turarı olan  531 projemizin üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu projeler için 2015 yılında merkezi hükümet ve yerel yönetimlerle beraber ayrılan bütçe ödeneği 732 miyon lira olup Mart ayı sonu itibariyle 337 milyon lira harcanmış, bu kapsamda  nakdi olarak yüzde 46 fiziki olarak da yüzde 51 gerçekleşme sağlanmıştır. Genel olarak yatırımlarımız da ulaştırma, eğitim ve genel idari hizmetler sektörlerimiz bu anlamda ön planda yer almaktadır. Diğer kurumlarımız ile beraber Yatırımlarımız,ihalelerimiz, hak edişlerle yatırımlarımız  devam ediyor. Bugünkü toplantımızda genel olarak kısa bir değerlendirmeyle kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyon gerektiren konuları görüşüp toplantımızı sonuçlandırmış olacağız.

Yatırımların en kısa sürede sonuçlandırılarak vatandaşın istifadesine sunulmasını  temel önceliğimiz.

img_8579.jpg

Yatırım döneminin başlangıcı ve ortasında olduğumuz bir dönemde amacımız kamu hizmetlerinin ve yatırımlarının  etkin,verimli, şeffaf,  hesap verilebilir bir anlayışla yürütülmesi ve ayrılan ödenekler çerçevesinde takip edilerek en kısa sürede sonuçlandırılıp vatandaşımızın istifadesine sunulması temel  önceliğimizdir. Bu kapsamda kurumlarımız bütün kadrolarıyla beraber çalışmalarını sürdürecekler. Önümüzdeki yatırım dönemini verimli ve başarılı bir şekilde tamamlayıp  önümüzdeki kordinasyon kurullarında bu yatırımlarının değerlendirmesini yapacağız “şeklinde konuştu.

Vali ayrıca devam eden yatırımlar ve projelerle ilgili  değerlendirmelerde  bulundu.

KAÇAK YAPILAŞMA VE KIYI İŞGALLERİNE MÜSADE ETMEYECEĞİZ

İmarve kaçak yapılaşma ile kıyı işgalleri ile ilgili uyarılarda bulunan Vali Öz; Uzungöl örneğinde olduğu gibi zamanında yapılmayan uygulamalar daha sonra hem yönetmeliklere hem de o bölge insanına farklı cezai ve hukuki sonuçlarıyla beraber çok ağır sonuçlar getirebilir. Bu konuda gerek belediye başkanlarımız gerekse diğer illerimiz daha hassas davranmalılar. Bu hukuksuz uygulamalara müsade etmemeliler. Kıyı işgelleri ile ilgili de Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’müz tarafından gerekli çalışmalar devam ediyor”dedi.

img_8571.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler