Trabzon Sebahat öğretmeni uğurlayacak!

Trabzon'da hayatını kaybeden öğretmen Sebahat Ülker için tören düzenlenecek.

Trabzon Sebahat öğretmeni uğurlayacak!

Trabzon Lisesi ile özdeşleşen ve dün 97 yaşında iken hayatını kaybeden Edebiyat Öğretmeni Sebahat Ülker yarın (22.01.2017 Pazar günü)  Trabzon’da toprağa verilecek.


Sebahat Ülker için yarın (22.01.2017 Pazar günü) saat 10.30’da Trabzon Lisesi önünde bir tören düzenlenecek. Törenin ardından İskenderpaşa Caminde öğle namazsının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Akçaabat Salacık’ta ki aile mezarlığına defnedilecek.

Trabzon Sebahat öğretmeni uğurlayacak!
 
Sebahat Ülker kimdir?

1920 yılında Trabzon’da doğan Sebahat Ülker, ilk ve orta öğrenimini Trabzon’da tamamladı. Daha sonra öğretmen olarak atanacağı Trabzon Lisesi’ni başarıyla bitirdi. Edebiyata olan derin sevgisi onu İstanbul Üniversitesi Türkoloji bölümüne yöneltti. Mezuniyet sonrası il göre yeri olan Çorum’da 3 yıl çalıştı. Trabzon Lisesi’nin simge isimlerinde biri oldu. Öğrencilerin karşısında titrediği ama bir o kadar da sevilip sayıldığı değerli öğretmenlerden biri olarak uzun yıllar çalıştı.

1978 yılında atandığı Milli Eğitim Bakanlığı’nda müşavir olarak bir süre çalıştıktan sonra emekli oldu. Sağlık sorunları nedeniyle 15 yıldır Edremit’te yaşayan ve yerel bir gazetede yazılar yazan Sebahat Ülker 20 Ocak 2017 Cuma günü vefat etmiştir.   
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler