Trabzon gelecekten umutsuz

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaşayanlar üzerinde yapılan araştırma bölge insanının gelecekten umutlu olduğunu ortaya çıkardı.Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Yaşam Memnuniyeti araştırmasına göre, gelecekten en çok umutlu olan il yüzde 85.5 oranıyla Rize

Trabzon gelecekten umutsuz

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaşayanlar üzerinde yapılan araştırma bölge insanının gelecekten umutlu olduğunu ortaya çıkardı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Yaşam Memnuniyeti araştırmasına göre, gelecekten en çok umutlu olan il yüzde 85.5 oranıyla Rize olurken sıralamada en sonda 80.3 ile Trabzon yer aldı.

Rize’de kadınların yüzde 86.2’si, erkeklerin ise yüzde 84.8’i gelecekten umutlu olduğunu belirtirken, onu yüzde yüzde 85.1 ile Giresun takip etti. Giresunlu kadınların yüzde 89.6 ile en yüksek oranla gelecekten umutlu olduğunun belirtirken, erkeklerin yüzde 80.4’ü gelecekten umutlu olduklarını kaydettiler. Artvin’de ise gelecekten umutlu olma oranı ortalama yüzde 83.7 oldu. Artvin’de kadınların yüzde 86.5’i, erkeklerin yüzde 83.7’si gelecekten umutlu.

Samsunlu kadınların yüzde 82, erkeklerin yüzde 81 olmak üzere ortalama yüzde 81.5 oranında umutlu olduğunun ortaya çıktığı araştırmada, Ordu’da umutluluk oranı yüzde 80.9, Trabzon’da yüzde 80.3 oldu. Buna göre Ordulu kadınlar yüzde 82.3 oranında umutlu olurken, erkeklerin yüzde 79.5, Trabzonlu kadınlar yüzde 80.9 umutlu olurken erkekleri yüzde 79.6 umutlu olduğunu belirtti.

TÜİK’in 2013 yılında yaptığı mutluluk düzeyi araştırmasında Doğu Karadeniz Bölgesi’nde en mutlu iller sırasıyla yüzde 65.5 ile Giresun, yüzde 62.7 ile Artvin, yüzde 61.6 ile Rize, yüzde 61 ile Samsun, yüzde 58.2 ile Ordu ve yüzde 57.6 ile Trabzon olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler