Trabzon Büyükşehir Belediyesi Aşure dağıttı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi il genelinde vatandaşlara 40 bin aşure dağıttı.    Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla il genelinde vatandaşlara 40 bin aşure dağıttı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tüm ilçelerde vatandaşlara a

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Aşure dağıttı!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi il genelinde vatandaşlara 40 bin aşure dağıttı. 
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla il genelinde vatandaşlara 40 bin aşure dağıttı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tüm ilçelerde vatandaşlara aşure ikramında bulunurken Ortahisar ilçesinde, Meydan Parkı’nda gerçekleştirilen aşure dağıtım törenine katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Aşure günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerin; Trabzon'daki birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının üst düzeyde olduğunu gösterdiğini ifade ederek, “Barışın, kardeşliğin ve kucaklaşmanın günü olan Aşure günü tüm insanlığa ve Müslümanlara hayırlı olsun. Bu mübarek ayın bütün İslam dünyasına ve insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyoruz” dedi.
 
20151023aw558006_01.jpg
 
 
AK Parti Trabzon Milletvekili ve adayı Ayşe Sula Köseoğlu’nun da hazır bulunduğu törende katılımcılara seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, Muharrem ayının ve aşurenin birlik ve beraberliği simgelediğini belirterek, “Kerbela'daki hüznün; mezhebi, meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanların birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik içerisinde olmalarına katkı sağlamasını tüm Trabzonlular olarak temenni ediyoruz. Bizim yolumuz Müslümanlar olarak Allah'ın yolu. Hz. Muhammed’in yolu, Ashabının ve Ehli Beyti'nin yoludur. Hz. Hüseyin’lerin yoludur. Muharrem ayı İslam'ın barışını ve kardeşliğini simgeliyor. Aşure de tutumluluğu, israftan sakınmayı, insanların ekmeklerini paylaşmasını temsil etmektedir” ifadelerini kullandı.
 
Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen törende Mehteran Takımı verdiği konserle vatandaşlara coşkulu anlar yaşatırken, 24 Ekim Cumartesi ve 25 Ekim Pazar günlerinde de Meydan Parkı’nda Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından aşure ikramına devam edileceği ifade edildi.
 
20151023aw558006_02.jpg
 
20151023aw558006_03.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam