Trabzon basını Türkiye’nin yüz akıdır

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş çalışan gazetecilerin gününü kutladı. Altunbaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 10 Ocak Gazeteciler Günü’nun tarihi 1961 yılına dayanan, gazeteciler lehine yapılan Anayasal değişiklikle kabul edilen bir g

Trabzon basını Türkiye’nin yüz akıdır
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş çalışan gazetecilerin gününü kutladı.
 
Altunbaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 10 Ocak Gazeteciler Günü’nun tarihi 1961 yılına dayanan, gazeteciler lehine yapılan Anayasal değişiklikle kabul edilen bir gündür. O dönem ‘Gazeteciler Bayramı’ olarak ilan edilen fakat 10 Ocak 1971 darbesinde gazetecilere sağlanan hakların bir kısmının geri alınması ile Gazeteciler Günü olarak değiştirilip bugüne ulaşmıştır. 
 
Şüphesiz, ilimizde ulusal ve yerel medyada çalışan gazetecilerimiz, mesleğin zorluklarına rağmen, kamuoyunu bilgilendirmek ve haberdar etmek için ciddi fedakarlıklarla görevlerini ifa etmektedirler. Yakın tarihimizde, bilhassa demokrasimizin kesintiye uğradığı, vesayetin ağır biçimde hissedildiği dönemlerde, birçok gazeteci arkadaşımız maalesef büyük baskılara maruz kalmış, mağdur edilmiş, hayatını yitirmiştir. 
 
Son olarak Fransa’da bir yayın organına yapılan hain saldırıda çok sayıda gazeteci ve güvenlik görevlisinin hayatını yitirmesi, mesleğin tüm dünyada açık hedef olduğu ve birçok mesleğe nazaran büyük riskler taşıdığını gözler önüne sermiştir.  Fransa’da yaşanan, gazetecilerin ölümüne neden olan hain saldırıyı da kınıyor, bu saldırının İslam Dünyasına mal edilmeye çalışılması yönündeki çirkin gayretide çok yakışıksız ve ahlaksızca buluyorum.  
Ülkemizde ve tüm dünyada mesleğini icra ederken bu tür üzücü olaylarla can veren gazetecilere de Allah’tan rahmet diliyorum. 
 
Trabzon basını her zaman Türkiye’nin mihenk taşı olmuş, örnek yayın organları ve profesyonel yönetim anlaşıyları ile büyük bir güç olarak Türkiye sıralamasında hep başı çekmiştir. Türkiye’de bölgesel anlamda en kaliteli, en renkli, en farklı, en yüksek tirajlı, gazeteler Trabzon’dan çıkmış, Trabzon’un basındaki bu gücünüde tüm kesimler kabul etmiştir. Buna vesile olan Trabzon’daki gazetecileri ve bu gazetecilerimizin mutfağında çalışan tüm ekip arkadaşlarını tebrik ediyorum. 
 
Türkiye’nin yüzakı olarak Trabzon basını ve gazetecileri her zaman bir adım önde olmaya devam edecektir. 
 
Bizler AK Parti İktidarı olarak gazetecilerimizin özlük haklarının sağlanması, ekonomik şartlarının iyileştirilmesi, sosyal haklarının arttırılması gibi birçok konuda yasal düzenlemelere giderek, gazetecilerimizi her zaman koruyup kollamaya özen gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. 
 
Bu vesileyle, her şartta mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirmeye çalışan, ilimizin ve Trabzonsporumuzun kalkınmasına ve tanıtımına her anlamda büyük katkılar sağlayan,  gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, aileleriyle daha nice sağlıklı yıllara sağlık ve mutluluk içinde erişmelerini dilerim.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam