Tofaş’ta üretim yine durdu!

Fabrika yönetimi, dün akşam vardiyasında çıkan olayların elebaşısı olduğu gerekçesiyle iki işçiyi işten çıkardı. Bu durum sabah 6.45 vardiyasına gelen işçiler tarafından duyulunca fabrikada bir kez daha eylem başladı.Yüzlerce işçi eylem başlatıp sabah saa

Tofaş’ta üretim yine durdu!

Fabrika yönetimi, dün akşam vardiyasında çıkan olayların elebaşısı olduğu gerekçesiyle iki işçiyi işten çıkardı. Bu durum sabah 6.45 vardiyasına gelen işçiler tarafından duyulunca fabrikada bir kez daha eylem başladı.

Yüzlerce işçi eylem başlatıp sabah saatlerinde üretimi durdurdular. 150 işçi ise fabrika dışında eylem başlattı. Fabrika içinde üretimi durduran işçilerin dışarı çıkmasına ise ustabaşlarının izin vermediği öğrenildi.

Tofaş Fabrikası’nda yaklaşık bir ay önce Türk Metal Sendikası’na tepki amacıyla üretimi durduran işçiler, işverenle masaya oturup iyileştirme sözü almış ve sendikadan da istifa etmişlerdi. Yapılan iyileştirme ve ödemeler üzerine üretim 10 gün sonra yeniden başlamıştı.

d9d2ef42-26c7-4252-9e68-f2b0e72f079c.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler