TİSKİ den mücadeleye devam

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ), Trabzon il genelindeki içme suyu ve altyapı problemlerini ortadan kaldırmak için çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.  1 Nisan 2014’te faaliyete başlamasının ardından 157 milyon TL’lik yatırımı hay

TİSKİ den mücadeleye devam

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ), Trabzon il genelindeki içme suyu ve altyapı problemlerini ortadan kaldırmak için çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. 

1 Nisan 2014’te faaliyete başlamasının ardından 157 milyon TL’lik yatırımı hayata geçiren TİSKİ, Maçka’nın ilçesinin Esiroğlu Mahallesi’nde su problemi yaşayan Durali, Öğütlü ve Sakızlı mevkilerine yeterli ve sağlıklı içme suyu ulaştırmak için harekete geçti.
Uzun yıllardır içme suyu problemi yaşayan bölgelerin bu sorununu ortadan kaldırmak için hazırlanan projenin ihale edilmesinin ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak çalışmalara başlandı. Esiroğlu’ndaki içme suyu arıtma tesisinden alınacak olan su, proje kapsamında yapılacak olan 100 metreküp hacimli iki ayrı depoya terfi ile ulaştırılacak ve bu depolardan hanelere şebeke ile dağıtımı gerçekleştirilecek. Söz konusu proje 2016 yılı içerisinde tamamlanacak.
SU SORUNU YAŞAYAN MAHALLE BIRAKMAYACAĞIZ
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da içme suyu problemi yaşayan tek bir mahalle bırakmama hedefinde olduklarını ifade ederken, “Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla faaliyetlerine başlayan TİSKİ, Trabzon geneline hizmet veriyor. Bu sayede Trabzon’un yıllardan beri çözüm bekleyen problemleri bir bir ortadan kaldırılıyor. Yapımına başladığımız bu proje ile uzun yıllardır su problemi yaşayan bölgelerimize sağlıklı ve yeterli içme suyu ulaştırmış olacağız. 2014’ün 1 Nisan'ından itibaren birçok mahallenin su sorununa son verdiğimiz gibi Esiroğlu Mahallesi’nin Durali, Öğütlü ve Sakızlı mevkilerinin de su derdine son vereceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler