Temel kazısından tarih çıktı!
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki inşaat temel kazısında, tarihi yapı kalıntıları bulundu.Alınan bilgiye göre, Kocasinan Mahallesi Edirne Caddesi'nde, yeni müftülük binası için temel kazısı yapıldığı sırada, bazı yapı kalıntılarına rastlandı.Çalışanla
Yayınlanma:
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki inşaat temel kazısında, tarihi yapı kalıntıları bulundu.
Alınan bilgiye göre, Kocasinan Mahallesi Edirne Caddesi'nde, yeni müftülük binası için temel kazısı yapıldığı sırada, bazı yapı kalıntılarına rastlandı.
Çalışanların durumu bildirilmesi üzerine Kırklareli Müze Müdürlüğü görevlileri, kazı alanını inceledi.
Kalıntıların, Bizans dönemine ait kale temelleri, dehliz ve mermer sütun parçası olduğu belirlendi. Temel kazısı durduruldu.
Bölgedeki kalıntıların Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından inceleneceği bildirildi.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
