Telefonuna gelen mesajla dolandırıldı!

Elbistan’a bağlı Yapılı Mahallesi’nde ikamet eden Battal Ülgü, yaklaşık bin 750 TL değerinde çeşitli hediyeler ve alış veriş çeki kazandığı yönünde telefonuna gelen mesajı cevaplandırıp, 99 TL ödeyerek siparişi teslim alırken, kendisine gelen kutudan çıka

Telefonuna gelen mesajla dolandırıldı!

Elbistan’a bağlı Yapılı Mahallesi’nde ikamet eden Battal Ülgü, yaklaşık bin 750 TL değerinde çeşitli hediyeler ve alış veriş çeki kazandığı yönünde telefonuna gelen mesajı cevaplandırıp, 99 TL ödeyerek siparişi teslim alırken, kendisine gelen kutudan çıkan malzemeler ile şoka uğradı.

Cep telefonuna; Galaksi E5 cep telefonu, 2 adet çeyrek altın ve bin liralık market alış veriş çeki kazandığı yönünde İstanbul merkezli bir şirketten gelen mesajı okuyan ve mesaja onay verip siparişi kabul eden Battal Ülgü’ye PTT kanalı ile bir koli geldi.
PTT’ye giderek 99 TL ödeyip koliyi teslim alan Battal Ülgü, kutuyu açınca içinden çıkan ürünler karşısında hayrete düştü.

Cep telefonu, çeyrek altın ve alış veriş çeki beklerken; açtığı kutudan badem özlü krem, çörek otu yağı, çeşitli kremler, tüy dökücü krem ve bazı tabletler çıktığını gören Ülgü, soluğu Elbistan Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti’nde aldı.
Teslim aldığı ürünleri geri göndermek amacıyla 20 TL ödeyip bir de dilekçe yazdırdığını belirten Ülgü, “Evimde oturduğum sırada cep telefonuma bir mesaj geldi. Cep telefonu, çeyrek altın ve alış veriş çeki kazandığım yazıyordu. Benim eşimin cep telefonu iyi olmadığı için mesajla gelen numarayı aradım ve sipariş için onay verdim.

Daha sonra ise PTT’ye giderek, 99 TL ödeyip koliyi teslim aldım. Koliyi açtığımda şoka uğradım. Benim onay verdiğim telefon, çeyrek altın ve alış veriş çeki yerine, hiç ihtiyacımız olmayan çeşitli kremler ve bazı malzemeler kutuda vardı. Daha sonra Tüketici Hakem Heyetine başvurdum ve gönderilen ürünleri ise tekrar yolladım.

Dilekçe için de 20 TL ödeme yaptım. Yani toplam 119 liramı dolandırıcılara kaptırdım. Ben mağdur oldum, başka kimselerin mağdur olmamaları için dikkatli davranmalarını ve bu şekilde gelen mesajlara itibar etmemelerini istiyorum. Hakkımı Hakem Heyeti nezdinde arıyorum. İnşallah bir sonuç çıkar” dedi.

Battal Ülgü, şimdi kendisine bu koliyi yollayan şirket ile Hakem Heyeti’nden gelecek cevabı bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler