Tek istediği evini kurtarmaktı

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Akşemsettin Mahallesi İşaret Sokak içerisinde bulunan tek katlı müstakil evde yangın çıktı. İddiaya göre yangın, sobanın yanında bulunan odunların henüz belirlenemeyen nedenden tutuşması sonucu çıktı. Yangını fark eden 58

Tek istediği evini kurtarmaktı

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Akşemsettin Mahallesi İşaret Sokak içerisinde bulunan tek katlı müstakil evde yangın çıktı. İddiaya göre yangın, sobanın yanında bulunan odunların henüz belirlenemeyen nedenden tutuşması sonucu çıktı. Yangını fark eden 58 yaşındaki Ayla U. ve kızı 35 yaşındaki Melek U. evden dışarıya çıkarak yardım istedi. Yanan evi gören vatandaşlar polis ve itfaiye ekiplerini arayarak haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye yangına müdahale etti.

Yanan evin dışında bekleyen ve psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Melek U. içeriye girmek istediği sırada polise ve sağlık ekiplerine zor anlar yaşattı. Polis tarafından karşı komşularının evine götürülerek sakinleştirilmeye çalışılan Melek U'ya sağlık ekipleri müdahale etti. Ev içerisinde bekletilen Melek U. polise "Sobayı yakıyordum. Banyo yapmak istedim, sonra odunlar tutuştu. Babam öldü ondan sonra ben depresyon geçirmiştim ama şimdi iyileştim. Doktor raporu orada, tıp orada ben hasta falan değilim. Evi söndürmeye çalışıyordum, ben evi kurtardım" diyerek yangını anlattı.

Yanan evin yan binasında oturan bir vatandaş ise çatı katına çıkarak evden çektiği hortumla su tutarak yangına müdahale etmeye çalıştı. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan müdahale sonrası yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam