Taciz timi kurdu görevden alındı!

 Antalya'da Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'nde, kısa etek giyen kız öğrencileri engellemeleri için 'erkek timi' oluşturmak istediği Öğretmenler Kurulu toplantısının tutanaklarına yansıyan müdür yardımcısı Filiz G., idari görevinden alınarak başka bir okula

Taciz timi kurdu görevden alındı!
 Antalya'da Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'nde, kısa etek giyen kız öğrencileri engellemeleri için 'erkek timi' oluşturmak istediği Öğretmenler Kurulu toplantısının tutanaklarına yansıyan müdür yardımcısı Filiz G., idari görevinden alınarak başka bir okula Almanca öğretmeni olarak görevlendirildi.
 
Müdür Yardımcısı Filiz G.'nin, sınıf başkanlarıyla yaptığı toplantıda, kısa etek giyen kız öğrencilerin peşine 'erkek timi' takıp normal giyinmelerini sağlayacaklarını söylemesi, Öğretmenler Kurulu toplantısında gündeme gelmiş ve tutanağa yansımıştı. Konunun basında yer almasıyla birlikte büyük tepki toplayan olaya ilişkin Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu ile Eğitim- Sen Antalya Şubesi, Filiz G. hakkında dün ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.
 
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bugün yapılan yazılı açıklamada, hakkında idari soruşturma başlatılan Filiz G.'nin il içinde başka bir okulda görevlendirildiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:
 
"Geçtiğimiz günlerde bazı medya organlarında yer alan 'Müdür Yardımcısından Kısa Etekli Öğrencilere Taciz Timi' başlıklı haberlerde gündeme getirilen iddialar üzerine başlatılan idari soruşturma neticelenmiştir. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla maarif müfettişleri tarafından yürütülen soruşturmada dinlenen öğrenci ve öğretmenlerin verdikleri bilgiler değerlendirilerek, hazırlanan ön-rapor doğrultusunda Kepez İlçesi Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı F.G.'nin idari olarak görevden alınmasına ve il içinde başka bir okula nakledilmesine Valilikçe karar verilmiştir. 
 
Konuyla ilgili soruşturma devam etmekte olup, hazırlanacak nihai rapora göre Bakanlıkça gereken işlem tesis edilecektir."
 
Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Filiz G.'nin Konyaaltı Anadolu Lisesi'ne Almanca öğretmeni olarak görevlendirildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler