Tabakhane mühürlendi

Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Kirişhane Mahallesi’nde bulunan tabakhanedeki 8 ham deri işletmesi mühürlenerek kapatıldı. Kendilerine yer gösterilmediği için tepki gösteren esnaf ise 1,5 milyon TL’lik mallarının mühürlenen dükkanların içerisinde kaldığın

Tabakhane mühürlendi
Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Kirişhane Mahallesi’nde bulunan tabakhanedeki 8 ham deri işletmesi mühürlenerek kapatıldı. Kendilerine yer gösterilmediği için tepki gösteren esnaf ise 1,5 milyon TL’lik mallarının mühürlenen dükkanların içerisinde kaldığını söyledi. 
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, polis eşliğinde tabakhaneye giderek, ham deri işletmesi yapan 8 işletmeyi mühürledi. Tabakhane esnaflarından Abdullah Kamalı, “Burada 8 ham deri işletmesi bulunuyor. Biz ham derileri buluyor ve satışını yapıyoruz. Bize Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde yer gösterilmedi. Bunun yanında yaklaşık 1 ay önce dükkanları kapatmamız için tebligat geldi ama yer gösterilmediği için taşınamadık. Her yere gittik ama kimse sorunumuza çare olmadı. Sabah saatlerinde iş yerlerimizi mühürlediler.” dedi. 
 
Kendilerine yer gösterilmesini isteyen ve bu konuda yetkililerin yardımını beklediklerini ifade eden Ahmet Akar, “Şimdi biz ne yapacağız? Mallarımız içeride kaldı ve dükkanlara giremiyoruz. Yetkililerin yardım etmesini istiyoruz. Bize yer gösterilsin ve biz oraya gidelim. Diğer illerde ham deri işi yapan firmalar mezbaha yanında oluyor.” diye konuştu.
 
Mühürlenen iş yerlerinde yaklaşık 1,5 milyon TL’lik derinin çürümeye terk edildiğini anlatan Osman Aslan da “Şu anda dükkanlarımızın içerisinde 1,5 milyon TL’lik deri bulunuyor. Eğer bunları satamazsak bu deriler çürüyecek. Yetkililer, bari mallarımızı çıkartmamıza izin versinler. Bu deriler milli servettir. Bulmak zordur. Yetkililerin yardımını bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam