Sürücülere büyük müjde

Anayasa Mahkemesi, sürücüleri sevindirecek bir karara imza attı. Mahkeme, egzoz emisyon ölçümü konusunda yasal yükümlülüğünü yerine getirmiş olan ve belirli süre zarfında yeniden ölçüm yaptırma zorunluluğu bulunmayan motorlu taşıt sahiplerine, yapılan den

Sürücülere büyük müjde
Anayasa Mahkemesi, sürücüleri sevindirecek bir karara imza attı. Mahkeme, egzoz emisyon ölçümü konusunda yasal yükümlülüğünü yerine getirmiş olan ve belirli süre zarfında yeniden ölçüm yaptırma zorunluluğu bulunmayan motorlu taşıt sahiplerine, yapılan denetim sonucunda doğrudan idari para cezası verilmesini, hukuk güvenliği ilkesine aykırı olduğuna hükmetti.
 
AYM kararları geriye doğru yürümüyor. Bu nedenle önceden kesilen cezalara ilişkin olarak ödenen paraların iadesi söz konusu değil.
 
Süreç Konya'da aracını muayene ettirmek için Araç Muayene İstasyonu'na giden bir sürücüye, aracının standart dışı emisyon salımında bulunduğu gerekçesiyle bin TL para cezası kesilmesiyle başlamıştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam