Sürmene'de Ruh sağlığı merkezi sergisi

Sürmene Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından çeşitli çalışmalar yürütülüyor.  

Sürmene'de Ruh sağlığı merkezi sergisi
Sürmene Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından çeşitli çalışmalar yürütülüyor.

Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, Sürmene Ruh Toplum Sağlığı Merkezinin Sürmene Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösterdiği belirtildi.

Açıklamada, merkezde danışanların yaşamlarını kolaylaştırmak ve onları sosyal hayata dahil etmek adına rehabilitasyon faaliyetleri yürütüldüğü vurgulanarak, faaliyetler arasında okuma yazma, boyama, halı dokuma, resim, bahçe işleri ve spor gibi el becerileri eğitimlerinin yer aldığı ifade edildi.

Merkezde 2 eğitmen, hemşire ve psikolog eşliğinde rehabilitasyon amaçlı gerçekleştirilen faaliyetler arasında danışanların yaptığı yağlı boya tabloların görülmeye değer olduğu bildirilen açıklamada, Sürmene Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Usta'nın şu ifadeleri yer aldı:

"Amacımız, toplumda  dezavantajlı grup olarak yer alan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanlarını desteklemek ve bu tür hastalara karşı ön yargıların ortadan kaldırılması için gerekli bilinci ve duyarlılığı oluşturmaktır. Danışanlarımızın yaptığı yağlı boya resim çalışmalarını sağlık tesisimizin yemekhanesinde sergilemeye başladık. Bu tür uygulamalar danışanlarımızın yüzünde tebessüm oluştururken, sağlık tesisimizin de güzelleşmesine katkı sağlıyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler