Sümer Tilmaç son yolculuğa uğurlandı

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Sümer Tilmaç, son  yolculuğuna uğurlandı.  Ani kalp yetmezliğine bağlı kalp durması nedeniyle 67 yaşında hayatını  kaybeden Tilmaç için Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni  düzenlendi. Tilmaç'ın eşi Na

Sümer Tilmaç son yolculuğa uğurlandı
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Sümer Tilmaç, son  yolculuğuna uğurlandı.  Ani kalp yetmezliğine bağlı kalp durması nedeniyle 67 yaşında hayatını  kaybeden Tilmaç için Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni  düzenlendi. Tilmaç'ın eşi Nazan, kızı Hande, oğlu Dehan Tilmaç, torunu Keremcan  Gür taziyeleri kabul etti.  Törene, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sanatçılar Orhan  Gencabay, Volkan Severcan, Ayberk Atilla, Salih Kalyon, Faruk Sofuoğlu, Yalçın  Özden ile Sedat Peker katıldı. 
 
BU KADAR ÇABUK BEKLEMİYORDUK
 
Tilmaç'ın kızı Hande Tilmaç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada,  "Babam rahatsızdı. Ama bu kadar çabuk beklemiyorduk. Yani bilmiyorum. Bir anda  oldu. Allah sizlerden de razı olsun" diye konuştu. 
 
 
 
SÜMER TİLMAÇ ENİŞTEM
 
Sanatçı Volkan Severcan da Sümer Tilmaç'ın eniştesi olduğunu  belirterek, şunları kaydetti: "Sümer Tilmaç teyzemin eşi. Onlar Gazanfer Özcan ile oynarken ben  küçücük bir çocukken onların yanına gidiyordum tiyatroya. Bu mesleği seçmemdeki  en önemli sebep. Ustam benim. Ağabeyim, kuzenlerimin babası, teyzemin kocası. Çok  erken. Sümer Tilmaç bir aktör olarak en verimli olacağı zamanda bizi bıraktı.  Mekanı cennet olsun." 
 
BOYNUMUZ KILDAN İNCE
 
Sanatçı Orhan Gencabay da "Sümer Bey, harika bir insandı. Harika bir  sanatçıydı. Bu dünyada görevini en iyi şekilde yaptı ve göçtü. Yaradan'ın  emridir, boynumuz kıldan ince. Kısmeti bu kadarmış. Allah gani gani rahmet  eylesin. Hepimize başsağlığı diliyorum. Aniden göçtü. Ama herhalde acı da çekmedi  şükürler olsun. Tüm sanat camiasının başı sağolsun" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Tiyatro ve sinema sanatçısı Salih Kalyon da  "Çok kötü bir oyun oldu  bu. Ben eminim ki bu seyirciyi görseydi ölmezdi herhalde. O bıçkın delikanlının,  heybetli Sümer Tilmaç'ın 'ağır ağabey' tipinin altında çok hassas bir çocuk  yatardı. Sümer Tilmaç 67 yaşında bir çocuk olarak aramızdan ayrıldı. Onu çok  özleyeceğiz" ifadelerini kullandı. 
 
Cenaze törenine katılan Sedat Peker ise Tilmaç'ın ailesine ve  sevenlerine başsağlığı dileyerek, şöyle devam etti: "Sümer ağabeyin, benim düğünüme gelerek orada vefat etmiş olması,  artık bundan sonra kendisini benim ailemin de bir ferdi yapmıştır. Bundan sonra  edeceğim tüm hayır dualarımda mutlaka Sümer ağabeyin ismi de yer alacaktır.  Kendisi bizim yaşça büyüğümüzdür. Çocukluğumuz, gençliğimizde seyrettiğimiz  filmlerin hepsinde kendisi vardır. Kendisi düğünümüze gelerek bizi  onurlandırmıştı, inşallah bundan sonra da biz yaşadığımız sürece kendisinin ruhu  için dua edip, ruhunu onurlandırabilmek adına gayret edeceğiz." 
 
BU ÖLÜM ÇOK ZAMANSIZ OLDU"
 
 
Tilmaç'ın cenazesine katılan sanatçı arkadaşı  Ferdi Akarnur,  şunları söyledi: "İki yıl kanser tedavisi gördü. Kalp rahatsızlığını kendisi daha önce yaşamıştı. Tedavi olması gerekiyordu ama ihmal etmiş. Kalp rahatsızlığını tedavi etmiş olsaydı o krizi atlatabilirdi. Her ölüm zamansızdır ama bu çok zamansız oldu. Bu perşembe günü Manisa'ya gidecekti oyun için. Ama işte hayat böyle, yarın ne olacağı belli değil." Tilmaç'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından alkışlar  eşliğinde Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. 
 
ALKIŞLAMAYIN DEMİŞTİ
 
Sümer Tilmaç, en son konuk olduğu TV programında da “Sinemanın 100. yılı kutlanıyor. Ben 200’ün üzerinde filmde oynamışım. Olaydan haberim yok. Bizi davet etmiyorlar” diye sitem etmişti. Tilmaç aynı programda “Ben ölünce alkışlanmak istemem, yaşarken alkışlanmak isterim” diyerek sanatçıların ölünce kıymet görmesini de eleştirmişti.
 
CENAZE DIŞINDA TÖREN YAPILMAYACAK
 
Ünlü sanatçıya cenaze dışında herhangi bir tören düzenlenmiyor. Sümer Tilmaç'ın kızı Hande Tilmaç, “Tören yapmayacağız, çünkü babam öyle şeyleri sevmezdi" demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler