Süleyman Demirel memleketinde anılacak

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 93'üncü doğum gününde mezarı başında anılacak.

Süleyman Demirel memleketinde anılacak
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 93'üncü doğum gününde, Isparta'ya bağlı İslamköy'deki Çalcatepe'de bulunan mezarı başında ve adını taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesi'nde düzenlenecek etkinlikler ve panelle anılacak.

Geçen yıl 17 Haziran tarihinde 90 yaşında yaşamını yitiren Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, yarın 93'üncü doğum gününde anılacak. İlk anma töreni, mezarının bulunduğu İslamköy Çalcatepe'de saat 11.00'de gerçekleştirilecek. Burada yapılacak duanın ardından adını taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesi'nde saat 14.00'te 'Demirel; Kalkınma ve Siyaset' konulu panel düzenlenecek.

90 YAŞINDA VEFAT ETTİ

1 Kasım 1924 tarihinde doğan Süleyman Demirel, 17 Haziran 2015'te yaşamını yitirdi. Türkiye'nin 9'uncu Cumhurbaşkanı olan Demirel, 1965- 1993 tarihleri arasında 7 farklı hükümette toplam 10 yıl 5 aylık süreyle başbakanlık görevinde bulundu. Ayrıca, 1964'ten 1980 yılına kadar Adalet Partisi, 1987-1993 yılları arasında ise Doğru Yol Partisi genel başkanı olarak görev aldı. Demirel, siyasi kariyeri boyunca birçok ilki gerçekleştirdi. Türkiye'nin çok partili sisteme geçtiği 1946'dan sonraki dönemde, kurduğu 7 hükümetle en çok hükümet kuran siyasetçi, Türk siyasi tarihinde İsmet İnönü ve Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra en uzun süre görev yapan başbakan, 41 yaşında başbakanlık koltuğuna oturan en genç başbakan, 40 yaşında parti genel başkanı olan en genç politikacı ve 30 yaşında bir kamu kurumuna atanan en genç genel müdür rekorlarını kırdı. Süleyman Demirel, 17 Haziran 2015'te, tedavi gördüğü hastanede solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle 90 yaşında hayatını kaybetti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler