Su altında mezuniyet töreni!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Balıkçılık Teknolojisi 4. sınıf öğrencileri, mezuniyet kutlamalarını su altında yaptı.ÇOMÜ Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Balıkçılık Teknolojisi 4. sınıf öğrencileri me

Su altında mezuniyet töreni!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Balıkçılık Teknolojisi 4. sınıf öğrencileri, mezuniyet kutlamalarını su altında yaptı.

ÇOMÜ Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Balıkçılık Teknolojisi 4. sınıf öğrencileri mezuniyetlerini, mezuniyet kıyafetleri, kepleri ve tüplü dalışlarında kullandıkları su altı kıyafetleriyle beraber Gökçeada’nın Kefaloz koyunda dalarak sualtında kutladı.

4 yıllık eğitimleri sırasında dalışla ilgili birçok ders alan ve Gökçeada’nın koylarında dalan öğrenciler, kutladıkları mezuniyet törenleri ile de taçlandırmış oldu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mezuniyet törenleri kapsamında yapılan en farklı mezuniyet töreni olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Deniz Acarlı, “Üniversitemiz bünyesinde bu zamana kadar yapılan mezuniyet törenlerinden farklı olarak öğrencileri binalarda veya okul bahçelerinin dışında, farklı bir ortamda denizde (sualtında) böyle bir organizasyonun yapılması sanırım ilk olmuştur" dedi.

Öğrenciler, su altının farklı bir dünya olduğunu, bu işi uygulamalı olarak yapmalarının kendileri için çok daha farklı olduğunu söyleyerek, her dalışlarının farklı uygulamalarla dolu olduğunu belirtti. Su altının güzelliklerini keşfetme yolunda büyük adım attıklarını ve bundan sonra da kolay kolay sualtını terk etmeyeceklerini ifade ettiler. 4. sınıf öğrencileri dalış dersleri kapsamında tüp dolumu, tekne amirliği, 1 ve 2 yıldız öğrencileri asistanlık da yapabiliyorlar. 4 yıl boyunca ders uygulamalarını başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler, CMAS’a bağlı Türkiye Sualtı Sporları Federasyonuna (TSSF) ait belgelerini de aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler