Somalı çocuklar çok eğlendi

Türkiye Jokey Kulübü tarafından geçen yıl hayata geçirilen Pony Club Şehrinize Geliyor projesinin 2015 yılı programı başladı. Çocuklara at sevgisini küçük yaşlarda aşılamak amacıyla gerçekleştirilen projenin ilk durağı, geçen yıl maden kazasının yaşandığı

Somalı çocuklar çok eğlendi
Türkiye Jokey Kulübü tarafından geçen yıl hayata geçirilen Pony Club Şehrinize Geliyor projesinin 2015 yılı programı başladı. Çocuklara at sevgisini küçük yaşlarda aşılamak amacıyla gerçekleştirilen projenin ilk durağı, geçen yıl maden kazasının yaşandığı Soma oldu. Vali Muzaffer Ecemiş spor Salonu önünde gerçekleşen etkinliğe 1000’i aşkın Somalı çocuk katıldı.
37 İL VE İLÇEYİ GEZECEK
Türkiye’de atçılık, at yetiştiriciliği ve çocuk gelişimi açısından büyük önem taşıyan tjk’nın sosyal sorumluluk projesi Pony Club Şehrinize Geliyor, yaklaşık 3 haftada 37 il ve ilçe gezecek.
 
Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci, yaptığı açıklamada; “Türkiye Jokey Kulübü olarak topluma daha fazla yarar sağlamak ve elimizdeki imkanları daha fazla toplum yararına sunmak istiyoruz. İlk kez geçen yıl başlattığımız Pony Club Şehrinize Geliyor projesi gerek çocuklar gerek ailelerinden ilgi gördü. Geçen yıl 35 ilde 20.000’den fazla çocuğu atla yan yana getirdik. Bu yıl daha fazla şehirde daha fazla çocuğa ulaşmak hedefindeyiz. At, bildiğiniz gibi özellikle çocukların ruhsal gelişimine katkı sağlayan en önemli canlı. Ruhsal gelişimin yanı sıra fiziksel anlamda da atın iyileştirici özelliği bulunuyor. Amacımız çocuklarımızın dilediği kadar at binmesi ve proje kapsamında gerçekleştirilecek çeşitli aktivitelerle güzel bir yaz tatili geçirmeleri.”
 
Pony Club Şehrinize Geliyor projesi 3 etapta gerçekleştirilecek. Pony’ler; Edirne’den Gaziantep’e, İzmir’den Elazığ’a, Isparta’dan Gümüşhane’ye, Antalya’dan Niğde’ye kadar Türkiye’nin her bölgesini ziyaret edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam