"Soma'da yaşanan cinayettir"

Trabzon KESK Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, "Soma'da yaşanan kaza değil, cinayettir" dedi.İkinci, beraberinde KESK'e bağlı sendika üyeleriyle Trabzon Valiliği önünde yaptığı basın açıklamasında, Soma'daki facianın sorumluları görünen kişilerin yargılandığ

"Soma'da yaşanan cinayettir"

Trabzon KESK Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, "Soma'da yaşanan kaza değil, cinayettir" dedi.

İkinci, beraberinde KESK'e bağlı sendika üyeleriyle Trabzon Valiliği önünde yaptığı basın açıklamasında, Soma'daki facianın sorumluları görünen kişilerin yargılandığı davanın, bu haliyle kamuoyunu tatmin edecek bir tablo çizmediğini savundu.

Soma'da yaşanan olayın en büyük işçi katliamı olduğunu iddia eden İkinci, "Soma'da yaşanan kaza değil, cinayettir. 301 maden emekçisinin ölümü kader değil, katliamdır. Bu katliamın gerçek sorumluları ise hala kamuoyu önünde hesap vermemiştir. Ülkemizde Soma gibi bir facia yaşandıktan sonra dahi her ay onlarca emekçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirmeye devam etmektedir" diye konuştu.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği için 'önce insan, önce sağlık ve önce güvenlik' anlayışının olması gerektiğini ifade eden İkinci, "İş cinayetlerinin son bulması ancak ve ancak işçilerin, emekçilerin ve tüm halkımızın kendilerini ilgilendiren tüm konularda söz, yetki ve karar hakkının olduğu eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye ile mümkündür" ifadesini kullandı.

trabzonda-soma-eylemi-kaza-degil-cinayet-kader-degil-katliam_7683_dhaphoto1.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam