Sinop günlerinin faturası Trabzon’a kesildi!

Trabzon Günlerinden önce gerçekleşen Sinop Günlerinde yaşanan gıda zehirlenmesinin faturası Trabzon Günlerine kesildi.3-6 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Feshane’de gerçekleşen etkinliğe Trabzon’a özgü hiçbir gıda maddesi alınmadı. Buna rağmen Trabzon’un F

Sinop günlerinin faturası Trabzon’a kesildi!

Trabzon Günlerinden önce gerçekleşen Sinop Günlerinde yaşanan gıda zehirlenmesinin faturası Trabzon Günlerine kesildi.3-6 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Feshane’de gerçekleşen etkinliğe Trabzon’a özgü hiçbir gıda maddesi alınmadı. Buna rağmen Trabzon’un Fethi’nin 554.yıldönümü Kutlamaları ve Tanıtım Günleri organizasyonunu düzenleyen Trabzon Dernekler Federasyonu,etkinliği gezen binlerce  katılımcı tarafından tam not aldı.

YAĞ YOK, PEYNİR YOK, EKMEK YOK!

Trabzon'un ekmeği, tereyağı, beton helvası, çayı, pidesi, fındığı, Akçaabat köftesi gibi birçok gıda Feshane’ye alınmaması etkinliğe gelen hemşerilerimizi hayal kırıklığına uğrattı. Bu yıl ilk kez yaşanan bu sorun ve mağduriyetle ilgili TDF Başkan Vekili Hüseyin Ayaz’dan açıklama geldi. Kardeşinin ağır  hastalığı yüzünden Feshane etkinliğine katılamayan Ayaz’ı İstanbul’daki iş yerinde ziyaret ettik. Ayaz burada yaptığı açıklamada şunları söyledi.

ayaz-2.jpg

ETKİNLİKLERİMİZİ HER ZAMAN HUZUR İÇİNDE YAPIYORUZ

 “23-26 Ekim 2015 tarihinde yapmayı planladığımız Trabzon'un  Fethinin 554. Yıl kutlamaları ve Trabzon Günleri etkinliğimizin tüm hazırlıkları tamamlanmış, etkinliğimize kısa tarih kala ülke genelinde artarak devam eden terör olayları tüm halkımızı derin üzüntü içine bırakmıştı bizler de yönetim kurulu olarak bu durumu başta Trabzon Valisi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız, Trabzon ve  Trabzonlu Millet Vekilleri, Sivil toplum Kuruluşları temsilcileri ve camiamızın kanat önderleri ile yaptığımız görüşmeler sonucu, etkinliğimizi 3-6 Aralık tarihine erteledik ve önceki sözleşmemizin tarihini değiştirerek Beltur’la  sözleşmemizi  yeniden imzaladık. 5 yıldır yaptığımız gibi sözleşmenin içeriğinden daha çok Beltur yetkilileriyle  birlikte istişareler yaparak, çözümler üreterek, huzur içinde her  etkinliğimizi yapardık.

ayaz-3.jpg

BİZİM AMACIMIZ TRABZON’UN EN YUKARI TAŞIMAKTIR

Her iki taraf üzülmeden çok güzel etkinlikler  ortaya çıkardı. Bu yıl ise bizden sadece Trabzonlu üretici firma ve ambalajlı yağ,peynir olmasını, bir de içeride mangal yanmaması yiyecekleri  dışarıda pişirilerek içeride mikrodalgada ısıtılarak ikram edilmesi gerektiğini söylediler.Biz de bunu aynısını çalışacağımız Ajans aracılığıyla firmalara söylettik. Sonra ne olduğunu bilmiyorum. Fakat bildiğim bir şey varsa, biz başta genel başkanımız olmak üzere tüm yönetici arkadaşlarla yıllardan beri Trabzon'un tanınırlığını daha yukarılara taşımak için çok büyük gayretler sarf ediyoruz. Bu güne kadar çok daha büyük krizleri atlatan bu büyük kurumun yöneticileri Allah’ın izniyle bunun da üstesinden gelecektir. Trabzon’u taşıyabildiği en üst zirveye taşıyacak yetiştirdiği gençlerle devam ettirecektir.”

 

huseyin-ayaz.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler