Sınava alınmayınca bakın ne yaptı!

Yozgat’ta LYS’de sabah yapılan matematik sınavına sürücü belgesiyle girmek isteyen öğrenci, görevliler tarafından içeri alınmayınca okulun arka kısmından ikinci kattan camı kırarak içeriye girmek istedi. Yaralanan öğrenci, önce hastaneye ardından da karak

Sınava alınmayınca bakın ne yaptı!

Yozgat’ta LYS’de sabah yapılan matematik sınavına sürücü belgesiyle girmek isteyen öğrenci, görevliler tarafından içeri alınmayınca okulun arka kısmından ikinci kattan camı kırarak içeriye girmek istedi. Yaralanan öğrenci, önce hastaneye ardından da karakola götürüldü.

Yozgat’ın Çekerek ilçesinden gelen ve Yozgat Erdoğan Akdağ Öğretmen Lisesinde LYS’ye girmek isteyen Kamil Tuna Akın isimli öğrenci nüfus cüzdanını evde unuttu. Sınav görevlilerine, ’üzerinde sınav giriş kartı ile birlikte sürücü belgesinin olduğunu’ söyledi. Ancak sınav görevlileri öğrencinin sürücü belgesi ile sınava giremeyeceğini belirtti. Öğrenci babasını telefonla arayarak nüfus cüzdanını getirmesini istedi.

Baba Necdet Akın sınav görevlileri ile telefonda görüşüp, ’çocuğumu sınava alın, ben nüfus cüzdanını getiriyorum’ dedi. Fakat görevliler kabul etmedi. Bunun üzerine ne yapacağını şaşıran öğrenci, okulun arkasına giderek ikinci katta çıkıp içeri girmeyi düşündü. İkinci kata çıkıp pencerenin kapalı olduğunu gören öğrenci camı kolu ile kırınca yaralandı. Polisler tarafından önce hastaneye götürülen Kamil Tuna Akın, daha sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Arkadaşlarıyla birlikte Çekerek ilçesinden LYS’ye girmek için Yozgat merkeze geldiklerini belirten Kamil Tuna Akın, "Ben arkadaşlarımı üniversiteye bıraktım ve kimliğim olmadığını oradaki görevlilere söyledim onlar da bir sorun olmayacağını söyledi. Ben de sınava gireceğim okula gittim. Okulda görevlilere durumu izah ettim. Fakat beni sınava alamayacağını belirttiler. Bunun üzerine nüfus müdürlüğüne girerek kimlik çıkarttırmam ya da kimlikle ilgili bir belge vermemi söylediler. Normalde nüfus müdürlüğünün açık olması gerekiyormuş.

Bugün geldim baktım kapalıydı. Daha sonra okuluma gittim. Görevliye tekrar durumu izah ettim fakat görevli yine almadı. Dedim ne yapabilirim, ’bir şey yapamazsın’ dedi. ’Ben babamı arayım dedim’, ’ya kimliğim fotokopisini fakslamasını ya da kimliği ben buraya getirttireyim’ dedim. Ondan sonra görevliye verdim telefonu telefonu kapatıp elime verdi. ’Burada bekleme git’ dedi. Ben de ondan sonra bahçeye çıktım cama vurdum ondan sonra hastaneye gittim. Sınava giremedim maddi manevi yönden ister istemez bir boşluk oldu. Emeğim boşa gitti. Ne yapacağımı bilemedim, sinirle cama yumruk attım. Bileğim kesildi. Şikayetçi olacağım ÖSYM ‘görevlilerinden şikayetçi olacağım. Hedefim Jeoloji mühendisi olmaktı" dedi.

Polis karakolunda oğlunun yanına gelen Baba Necdet Akın da, çocuğunun bu sınava hazırlandığını ifade ederek, "Çocuğum Çekerek ilçe birincisiydi. Sabah kahvaltı yaparken kimliğini unutmuş, sınava gireceği anda bizi aradı. Baba ben kimliğimi unutmuşum, ehliyet ile de sınava almıyorlar dedi. Ben de oradaki görevli arkadaşı telefona ver ben görüşeyim dedim telefona verdi. Hicabi P. adındaki görevli arkadaşla ben bizzat telefonla görüştüm. ’Kimliğini, ben 15-20 dakika içerisinde getireceğim çocuğumu sınava alın’ dedim. ’Biz alamayız’ dedi.

’Yanında ehliyeti var kimlik bilgisi var, kimliği ibraz edemezsem sınavını iptal edin’ dedim. Bu olay gerçekten çok üzücü bir olay benim çocuğumun geleceği ile oynadılar. Sınava alınmadığına dair tutanağı biz vermiyorlar muhatabımız siz değilsiniz diyorlar. Çocuğumda stres ve bunalım sonucu okulun camını kırıp kendisine zarar vermiş. Şimdi burada sınava alınmadığı için değil, mala zarar verdiği için tutanak tutulmuş. Devlet yetkililerinden yardım bekliyorum. Biz kanuni yollardan da hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam