Şiddetli yağış su baskınlarına yol açtı

Adana'da öğlen saatlerinde başlayan sağanağın ardından merkez Çukurova ilçesinde rögarlar tıkanınca, bazı cadde ve sokaklarda su birikti.Suyla dolu yolda ilerlemeye çalışan araçlardan bazıları arızalandı, yayalar zor anlar yaşadı.Polis ve belediye ekipler

Şiddetli yağış su baskınlarına yol açtı

Adana'da öğlen saatlerinde başlayan sağanağın ardından merkez Çukurova ilçesinde rögarlar tıkanınca, bazı cadde ve sokaklarda su birikti.

Suyla dolu yolda ilerlemeye çalışan araçlardan bazıları arızalandı, yayalar zor anlar yaşadı.

Polis ve belediye ekipleri, araçlarda mahsur kalanları kurtarmaya çalıştı.

Vezirköprü ilçesinde etkili sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

İlçede öğleden sonra etkili olan sağanak dolayısıyla rögarlar tıkandı. Biriken sular, bazı iş yerleri ile bodrum kattaki evlere doldu. Bazı araçların da caddelerde biriken sular nedeniyle ilerleyemedikleri gözlendi.

Vezirköprü Belediyesine ait iş makineleri de caddede biriken suların akışını sağlamak için çalışma yaptı.

Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, yaptığı açıklamada, sağanak dolayısıyla can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirterek, "Bazı iş yerlerinin ve evlerin zemin katları ile bodrumlarını su bastı. Yağmur sularından dolayı oluşan hasarın tespitini yapacağız" dedi.

Zonguldak

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde etkili olan sağanak, su baskınlarına yol açtı.

İlçede, şiddetli yağış sonrası yağmur suyu, yüksek kesimlerden gelen suyla birleşti. Bu nedenle On Mayıs Mahallesi ve Uzunahmetler Caddesi'ndeki oyun parklarıyla tarım arazileri, su altında kaldı.

Yollarda güçlükle ilerleyebilen sürücüler, araçlarını yüksek kesimlere çıkararak önlem aldı.

Belediye tarafından hoparlör aracılığıyla uyarıda bulunulan vatandaşlardan, muhtemel su baskınlarına karşı önlem alması istendi.

Samsun

Vezirköprü ilçesinde etkili sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

İlçede öğleden sonra etkili olan sağanak dolayısıyla rögarlar tıkandı. Biriken sular, bazı iş yerleri ile bodrum kattaki evlere doldu. Bazı araçların da caddelerde biriken sular nedeniyle ilerleyemedikleri gözlendi.

Düzce

Cumayeri ilçesinde, Melen Çayı'nda rafting yaptıktan sonra araçla dönerken sağanak yüzünden oluşan heyelan nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 40 kişi, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü görevlileri ile Düzce Arama Kurtarma Ekibi tarafından kurtarıldı. Ekiplerin kurtarma çalışması, mahsur kalanlardan biri tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Rafting İl Temsilcisi Şerif Ali Karanfil, yaptığı açıklamada, olayda kendisi dahil 40'a yakın kişinin mahsur kaldığını söyledi.

Heyelan nedeniyle kayan toprak kütlelerinin arasında kaldıklarını ve çevrelerinin 10 dakika içinde kapandığını belirten Karanfil, şöyle konuştu:

"Çevremiz, kaya parçaları ve toprakla doldu. Kaçmaya çalıştık fakat sağ tarafımız nehir ve taştı, oradan kaçamadık. Dağdan yoğun toprak ve çamur akıyordu. O yöne de kaçamadık, arada mahsur kaldık. Orada yapabileceğimiz tek şey yardım beklemek oldu. Bir kısmımız dağlara tırmanarak köylerin üzerinden ana yola ulaşmaya çalıştı. Kepçeleri bekledik ve büyük bir can pazarı yaşadık. Çaresizliğin son noktası olan bir durum yaşadık. Artık ölümü düşünmeye başlamıştık. Dağ ile nehir arasında bir can pazarı yaşadık."

Gruptan 20 kişinin 1-2 saat içinde, kalanların ise 3-4 saat içinde kurtarılabildiğini anlatan Karanfil, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü görevlileri, Düzce Arama Kurtarma Ekibinin yanı sıra İl Özel İdaresi ve belediye ekiplerinin de çalışmalara katıldığını bildirdi.

Düzce Valisi Ali İhsan Su da il genelinde görülen şiddetli yağışa ilişkin, "Sel, ciddi zarara yol açtı fakat can kaybının olmamasını sevindirici" dedi.

Su, AK Parti Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Osman Çakır, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile sağanak nedeniyle ulaşıma kapanan Düzce-Yığılca bağlantı yolundaki çalışmaları inceledi.

Akçakoca Kaymakamı ve Yığılca Kaymakam Vekili Aykut Pekmez ile diğer yetkililerden bilgi alan Su, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gündür devam eden su baskınları nedeniyle başta Cumayeri ilçesi olmak üzere il merkezi ve Akçakoca ilçesinde hasarlar oluştuğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler