Sibirya soğukları en çok onları vurdu

Kara kışı çadırlarda ve derme çatma barakalarda geçiren evsiz vatandaşlar, hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü günlerde zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor.

Sibirya soğukları en çok onları vurdu

Kara kışı çadırlarda ve derme çatma barakalarda geçiren evsiz vatandaşlar, hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü günlerde zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor. Dondurucu soğukta çıplak ayaklarla kar üstünde oyun oynayan çocukların yaşam savaşı yürek sızlatıyor.

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı dışarıda kalan evsizlerin yaşam mücadelesini daha da zorlaştırıyor. Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ile soğuk kış günlerinde derme çatma barakalar ve çadırlarda yaşayan vatandaşların zorlu yaşam koşulları yürek sızlatıyor.

Zeytinburnu’ndaki metro üst geçidinin altında ve Altınşehir viyadüğünün altında baraklarda yaşayan vatandaşlar, çöpten topladıkları geri dönüşüm malzemeleri ile geçimlerini sağlıyor. Dondurucu soğukta barakalarda yaşayan çocuklar bir yandan çıplak ayaklarla karlar üzerinde oyunlar oynarken, diğer yandan da sobanın etrafına toplanarak ısınmaya çalışıyorlar. Kara kışı derme çatma barakada geçiren Mihrekalı ailesi geceleri donmamak için birbirlerine sarılarak uyuduklarını belirterek, yetkililerden kendilerine yardım eli uzatılmasını istiyor.

"EKMEĞİMİZİ ÇÖPTEN ÇIKARTIYORUZ"

“Bizim bu çektiğimiz rezilliği görmenizi istiyorum” diyen Bahar Mihrekalı, “Evimiz yok, sıcak bir çatımız yok. Dışarıda barakaların içinde kalıyoruz. Soğuktan dışarıda donacağız, yiyecek ekmeğimiz yok. Yardım eden yok mu bu Türk vatandaşlarına. Suriyelileri hep kucakladılar, bizi de kucaklasınlar artık yeter. Kağıt toplayıp geçimimizi sağlıyoruz. Belediye gelse bizi buradan kovar. Ekmeğimizi çöpten çıkartıyoruz, çoluk çocuk topluyor plastik onu satıyoruz” dedi.

Eşi cezaevinde yatan Deniz Mihrekalı ise, eşinin cezaevinden çıkarılması için devletten af istediğini ve geceleri çadırda 10 kişi kaldıklarını, soba yakmalarına rağmen soğuktan donduklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler