Şeyh Nazım Kıbrısi vefat etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Şeyh Nazım olarak bilinen Nazım Kıbrısi, bir süredir karaciğer yetmezliği rahatsızlığı sebebiyle tedavi gördüğü Yakın Doğu Hastanesi'nde (YDÜ) hayatını kaybetti. YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen, 17 Nisan'dan b

Şeyh Nazım Kıbrısi vefat etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Şeyh Nazım olarak bilinen Nazım Kıbrısi, bir süredir karaciğer yetmezliği rahatsızlığı sebebiyle tedavi gördüğü Yakın Doğu Hastanesi'nde (YDÜ) hayatını kaybetti.
 
YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen, 17 Nisan'dan beri hastanede bulunan Şeyh Nazım Kıbrısi'ye yaklaşık 2 aydır tüm gerekli tedavilerinin uygulandığını fakat Kıbrısi'nin çoklu organ yetmezliği nedeniyle bugün 13:30 itibariyle hayatını kaybettiğini söyledi. Erkmen, Kıbrısi'ye Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine ve İslam alemine başsağlığı dileklerinde bulundu.
 
Açıklama sonrası YDÜ'ye gelen Kıbrısi'nin yakınları ve sevenleri gözyaşlarına hakim olamadı. Bazı sevenleri de Şeyh Nazım Kıbrısi için hastane önünde Kur'an-ı Kerim okudu.
 
Şeyh Nazım'ın bugün Lefkoşa'da Selimiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Lefke'de defnedileceği belirtildi.
 
Kıbrıs'ın Larnaka kentinde 1922 yılında doğan Şeyh Nazım Kıbrısi, İstanbul Üniversitesi'nde kimya mühendisliği eğitimi aldı. 1944'te Lübnan'a giden Şeyh Nazım, dönemin İslam alimlerinden Trablus Müftüsü Şeyh Münir-el Malik ile tanıştı.
 
Avrupa ziyaretlerine 1974 yılında başlayan Şeyh Nazım, ABD'ye ilk ziyaretini 1991'de yaptı ve çeşitli eyaletlerde bulundu. ABD'de Müslüman, Hıristiyan, Yahudi ve diğer inançlara mensup kişilerle tanışan Şeyh Nazım, burada İslam ahlakını anlatmaya çalıştı.
 
ABD'nin Michigan eyaletinin Fenton bölgesinde 1993'te "Hakkani Derneği ve Dinlenme Merkezi"ni açan ve çok sayıda seminer ve sohbet düzenleyen Şeyh Nazım Kıbrısi, 1996 yılında Uzakdoğu'da Brunei, Malezya, Singapur, Hindistan, Pakistan, Sri Lanka gibi ülkeleri ziyaret etti. Şeyh Nazım Kıbrısi, son zamanlarında Kıbrıs'ta Lefke'de bulunan medrese şeklindeki evinde yaşıyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam