Şehitler anısına pedal çevirdiler

Menteşe Belediyesi ve Muğla Bisiklet Derneğince düzenlenen "Şehitlere Saygı Bisiklet Turu" etkinliğinde bir araya gelen bir grup bisiklet sporcusu, terör olaylarında şehit olan asker ve polislerin anısına pedal çevirdi.   Siyah tişörtler giyen 150 kişilik

Şehitler anısına pedal çevirdiler
Menteşe Belediyesi ve Muğla Bisiklet Derneğince düzenlenen "Şehitlere Saygı Bisiklet Turu" etkinliğinde bir araya gelen bir grup bisiklet sporcusu, terör olaylarında şehit olan asker ve polislerin anısına pedal çevirdi.
 
Siyah tişörtler giyen 150 kişilik grup, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.
 
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, burada yaptığı konuşmada, terör olaylarının tüm milleti derinden üzdüğünü söyledi.
 
Belediye olarak son günlerde yaşanan terör olaylarına dikkati çekmek adına Muğla Bisiklet Derneği ile "Şehitlere Saygı Bisiklet Turu" etkinliği düzenlediklerini belirtti.  
 
Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Bilge Kağan Uzunda Türkiye'de son zamanlarda artan terör olaylarını kınamak, birlik ve beraberlik mesajı vermek ve şehitleri yad etmek için toplandıklarını söyledi.
 
Uzun, her türlü üzüntüyü, sevinci bisiklet kullanarak, bir araya gelerek yaşayan bir grup olduklarını belirterek, "Turumuz ‘Şehitlere Saygı’ turu olacak. Normalde planladığımız üç günlük bir bisiklet festivali idi. Fakat Ankara'daki vahim patlama karşısında bugün sadece bu turu bir etkinlik olarak düzenleyebildik" dedi.
 
Konuşmanın ardından gruptakiler, Cumhuriyet Caddesi'nde pedal çevirerek şehitliğe gitti. Burada saygı duruşunda bulunan ve ardından İstiklal Marşı okuyan üyeler, şehitler için dua etti.
 
Her yaştan vatandaşın katıldığı etkinliğe, meydanda ve yolda bisikletlileri gören vatandaşlar da destek verdi. Bisikletçiler daha sonra Muğla Kent Ormanı, Ula Göleti ve Ula ilçesine kadar pedal çevirerek etkinliği sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler