Şehitkamil ‘Türkiye Şampiyonası’ Sahnesinde

Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanlığı'nın organize edeceği Kulüpler Arası Türkiye Halkoyunları Şampiyonası'nda Gaziantep'i temsil edecek. 3 yıl üst üste il ve bölge şampiyonu olarak büyük bir başarı elde

Şehitkamil ‘Türkiye Şampiyonası’ Sahnesinde

Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanlığı'nın organize edeceği Kulüpler Arası Türkiye Halkoyunları Şampiyonası'nda Gaziantep'i temsil edecek. 3 yıl üst üste il ve bölge şampiyonu olarak büyük bir başarı elde eden yeşil-siyahlı halk oyunları topluluğu, Türkiye Şampiyonası'nda da başarılı derece elde etmek için ter dökecek.

Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile 27-29 Kasım tarihlerinde İstanbul Spor A.Ş. Fatih Spor Kompleksi'nde organize edilecek olan Kulüplerarası Halkoyunları Türkiye Şampiyonası'nda Gaziantep'i, "Geleneksel Düzenlemesiz Dal" kategorisinde temsil edecek olan Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, büyük yarışma için hazırlıklarını tamamladı. İl ve bölge grup şampiyonları sonrasında Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları ekibi, Ağrı, Antalya, Aydın, Bitlis, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kütahya, Mersin, Sivas ve Trabzon illeri ile yarışacak olan yeşil-siyahlı yemeniler, Gaziantep halk kültürüne özgü oyunları final sahnesinde sahneleyecek.

BAŞARI İÇİN BÜYÜK BİR ENERJİ SARF ETTİ

Yarışmalarda elde ettiği yüksek puanlarla 3 yıl üst üste il ve bölge şampiyonu olan ve çeşitli Türkiye dereceleri elden eden Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Antrenörü Sait Koca, Türkiye Şampiyonası'na ilişkin değerlendirmede bulundu. Sait Koca, "Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, 2015 yılı Türkiye Halk Oyunları Federasyonu faaliyet kapsamı içerisinde il ve bölge birincisi olarak Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Elde ettiğimiz il ve bölge şampiyonalarının ardından final sahnesi için iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Topluluğumuzda oyucularımızdan müzisyenlerimize, idarecilerimizden, velilerimize kadar herkes topluluğumuzun başarısı için büyük bir enerji sarf etti. Ümit ediyorum ki şampiyonadan başarı ile döner ve kazandığımız kupayı bizlere büyük destek veren Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu'na ve değerli idarecilerimize armağan ederiz" açıklamasında bulundu.

Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu Büyükler Kategorisi oyuncuları, Türkiye Şampiyonası'ndan başarı ile döneceklerinin sözünü verdi. Ekip arkadaşları adına açıklama yapan Gaziantep Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğrencisi Filiz Özcan, "Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğunda olmak önemli bir ayrıcalık. Bu çatı altında elde edilen başarılar gurur verici. Bu güne kadar birçok önemli dereceler elde ettik. Ekipte yer alan tüm arkadaşlarımla birlikte başarıya kenetlendik. Ümit ediyorum ki İstanbul'da başarılı sonuçlar elde eder ve gazi şehrimize mutlu döneriz" ifadelerini kullandı.

Şehitkamil ‘Türkiye Şampiyonası’ Sahnesinde

Şehitkamil ‘Türkiye Şampiyonası’ Sahnesinde

Şehitkamil ‘Türkiye Şampiyonası’ Sahnesinde

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler