Şehit polis Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

MARDİN Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken dün haftalık izni için gittiği Nusaybin İlçesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Yakup Mete, Mardin'de düzenlenen cenaze töreninde, Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında köyüne uğurlandı.

Şehit polis Kürtçe ağıtlarla uğurlandı
MARDİN Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken dün haftalık izni için gittiği Nusaybin İlçesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Yakup Mete, Mardin'de düzenlenen cenaze töreninde, Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında köyüne uğurlandı.
Hafta sonu iznini geçirmek üzere memleketi Nusaybin İlçesi'ne giden 29 yaşındaki polis memuru Yakup Mete, dün akşam evinin önünde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Çapraz ateşe tutulup ağır yaralanan Mete, kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesi'nde, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
 
Şehit polis Mete için bu sabah Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen cenaze törenine Vali Ömer Faruk Koçak, Cumhurriyet Başsavcı Mehmet Özel, İl Jandarma Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, şehit polisin ailesi, emniyet personeli, askerler, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Polis memuru Mete'nin özgeçmişinin okunması ile başlayan tören, İl Müftü Vekili İsmail Ünal'ın şehit polis Yakup Mete için okuduğu dua ile devam etti.
 
Törende konuşan Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Türkiye'nin huzurunu, birlik ve beraberliğini hedef alan hain saldırıların asla amacına ulaşmayacağını söyledi. Terörden medet uman zihniyetin, milletinin sağduyusu, soğukkanlılığı ve devletin kararlılığı ile hüsrana uğramaya mahkum olacağını ifade eden Pekcan, "Birlik ve beraberliğimizi hedef alan terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, kahraman teşkilat mensubumuzu hain bir saldırı sonucu kaybetmiş bulunuyoruz. Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz. Kor ateş de olsa, hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize atacağız. Bugün hainleri sevindirmeyeceğiz" dedi.
 
PKK'nın hastanelere ve kendisi de bir Kürt olan polis memuruna yaptığı saldırılara dikkat çeken Pekcan, şöyle devam etti:
 
"Bebek katili, halk düşmanı PKK, kirli yüzünü polis olduğu kadar bir Kürt olan Yakup Mete kardeşimizi katlederek göstermiştir. Savaşta bile düşmanlar, 'sıhhiyeye' saldırmazlar. Nusaybin'de ambulansa silahlı ve molotoflu saldırılar yapan bu gözü dönmüş caniler, kendi karanlıklarında yok olup gideceklerdir. Aziz şehidim; kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna ölümü göze alarak yaptığın kutsal vazife sonucunda, tıpkı senden öncekiler gibi şanlı bir tarih yazarak şehadet mertebesine ulaştın. Bu büyük millet, tehditler karşısında şehit olmayı her zaman bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüştür. Bu menfur saldırının failleri, diğer emsalleri gibi er ya da geç, ölü ya da diri yakalanarak adalete teslim edilecektir."
 
Törenden sonra şehit polis memuru için Emniyet Müdürlüğü bahçesinde cenaze namazı kılınarak dualar okundu. Türkçe bilmediği için tören boyunca Kürtçe ağıtlar yakan şehit polisin annesi Sivi Mete, törene katılan polisleri göstererek, "Hepinize kurban olayım, sizin yerinize ben öleyim. Ne istiyorlar sizden? Sizden ne farkı vardı? Daha kendisini evlendirecektim. Çocuk sahibi olacaktı. Söyleyin bana oğlumun ne suçu vardı? Allah hakkımı bırakmasın size?" diye ağıt yakması yürekleri dağladı.
 
Tören boyunca Vali Ömer Faruk Koçak ve Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, şehit polisin babası Diyap Mete'nin koluna girerek elini tuttukları görüldü.
 
Daha önce PKK tarafından tehdit edildiği ifade edilen polis memuru Yakup Mete, 10 çocuklu Mete Ailesi'nin 9'uncu çocuğuydu. Tören sonrası şehit polis Yakup Mete'nin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Nusaybin İlçesi'ne bağlı Akarsu Beldesi'ne gönderildi.
 
VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
 
Polis memuru Yakup Mete'nin uğradığı şehit olduğu terör saldırısı ile ilgili Mardin Valiliği'nce yazılı yapılan açıklamada ise şöyle denildi:
 
"Nusaybin İlçemiz Akarsu Beldesi’nde yaşayan ailesini ziyarete giden polis memurumuz Yakup Mete, 23.08.2015 Pazar günü saat 20.40 sıralarında evinin önünde bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarının açmış olduğu çapraz ateş neticesi yaralanmış ve Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştır. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Mardin Devlet Hastanesi’ne sevk edilen polis memurumuz Yakup Mete, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve şehit olmuştur. Bu hain saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarının yakalanması, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için güvenlik kuvvetlerimiz çalışmalarına aralıksız ve kararlı bir şekilde devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polis memurumuza Allah’tan rahmet, kahraman şehidimizin ailesine, yakınlarına, aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler