Şehit Kaymakam Safitürk'ün ismi yaşayacak

Aslen Trabzonlu olan şehit kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün ismi İstanbul'da ve Samsun'da ölümsüzleşecek.

Şehit Kaymakam Safitürk'ün  ismi yaşayacak

Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu yaralanan ve Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk (35)'ün adının yaşatılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi komisyon üyeleri anlamlı bir karara imza attı.

Ümraniye İlçesindeki Atakent Kültür Merkezinin isminin değişilerek "Ümraniye Muhammet Fatih Safitürk Atakent Kültür Merkezi" olması için kanun teklifini verdiklerini belirten Harita Komisyonu Başkanı aynı zamanda TDF Genel Başkanı hemşerimiz Mustafa Demir "Şehidimizin adının yaşatılması için üzerimize düşeni yaptık. Şehitlerimiz için ne yapsak azdır, onların emaneti sayesinde biz ayaktayız. Allah mekanlarını cennet etsin" şeklinde konuştu.




CUMA GÜNÜ AÇILACAK

Samsun'un Canik Belediyesi'nin Canik İMKB Anadolu Lisesi'ne kazandırdığı ve şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün adını taşıyacak Edebiyat Atölyesi açılışa hazır.

Konuyla ilgili açıklama yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bugüne kadar farklı okullarımıza konferans salonu kazandırdık. Bunlardan birisi de Canik İMKB Anadolu Lisesi. Bu okulumuza ayrıca bir de Edebiyat Atölyesi yaptık. Şehit kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk’ün adını verdiğimiz bu eğitim yatırımımızı inşallah Cuma günü açarak, okulumuzun ve çocuklarımızın hizmetine sunacağız” dedi.








 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam