Savunmada iki dev proje için kritik karar

Savunma Sanayii İcra Komitesi'nde devrim gibi kararlar alındı. Alınan kararlara göre, milli muharip uçak geliştirme projesi kapsamında ön tasarım aşamasına geçilmesi ve milli piyade tüfeğinin seri üretime geçilmesi kararlaştırıldı. Başbakan Ahmet Davutoğl

Savunmada iki dev proje için kritik karar
Savunma Sanayii İcra Komitesi'nde devrim gibi kararlar alındı. Alınan kararlara göre, milli muharip uçak geliştirme projesi kapsamında ön tasarım aşamasına geçilmesi ve milli piyade tüfeğinin seri üretime geçilmesi kararlaştırıldı.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi'nde alınan kararlar açıklandı. Komite toplantısında alınan kararlara göre, uydu fırlatma sistemi projesindeki çalışmaların hızlandırılarak devam edilmesine karar verildi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yürütülen uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi ile ilgili görüşmelerin devam edilmesine karar verildiği toplantıda alınan diğer kararlar şöyle:
 
"Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından değerlendirme çalışmaları tamamlanan çeşitli projeler ele alınarak, milli muharip uçak geliştirilmesi projesi kapsamında ön tasarım aşamasına geçilmesi, toplam 100 adet tedarik edilmesi planlanan yeni nesil F-35 savaş uçağından daha önce verilen 2 adet siparişe ilave olarak 4 adet uçağın daha tedarik edilmesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin muhabere kabiliyetlerinin geliştirilmesi, milli piyade tüfeği (MPT-76) projesinde seri üretime geçilmesi, daha önce alım kararı verilen 6 adet ağır yük helikopterine ilaveten 5 adet daha (CH-47F-CHINOOK) helikopter tedariği konularında karar verilmiştir."
 
Savunma Sanayii İcra Komitesi, ayrıca yürütülen projeler kapsamında ortaya çıkan ilave ihtiyaçların tedariki için Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nı yetkilendirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler