Samsunlu genç dolandırdı!

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Facebook hesaplarını ele geçirerek vurgun yapan organize bir suç örgütünü takibe aldı. Fiziki takibi 2 yıl süren çetenin yöntemleri, polisi de şaşkına çevirdi.Liderliğini hacker Hakan Sefa Ş.’nin y

Samsunlu genç dolandırdı!

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Facebook hesaplarını ele geçirerek vurgun yapan organize bir suç örgütünü takibe aldı. Fiziki takibi 2 yıl süren çetenin yöntemleri, polisi de şaşkına çevirdi.

Liderliğini hacker Hakan Sefa Ş.’nin yaptığı çetenin, facebook hesaplarını ele geçirerek büyük vurgun yaptıkları belirlendi. Artvin Yarı Açık Cezaevi’nden firar eden Hakan Sefa Ş.’yi takibe alan polis, hemşire sevgilisinin İstanbul Fatih’te bir hastanede çalıştığını belirledi.

Hemşirenin nöbet gününü öğrenen polis, pusu kurdu ve çıkışta sevgilisini almaya gelen Hakan Sefa Ş.’yi gözaltına aldı. Zanlının üzerinden sahte kimlik çıktı. Zanlının suç ortağı olduğu belirlenen Ferdi M., sosyal paylaşım sitesindeki bir fotoğraftan yola çıkılarak gözaltına alındı. Zanlılar tutuklandı.

TOPLAM 720 BİN TL’LİK VURGUN

Hakan Sefa Ş.’nin, Facebook hesaplarına, “doğum günü”, “eğitim durumu”, “memleket”, “medeni hali” ve en önemlisi “dayısını” ekleyerek paylaşıma açan kişilerin hesaplarını kolayca ele geçirdiği ortaya çıktı. Çete, başkalarının Facebook hesabında “şifremi unuttum” bölümüne giriyor, “dayı”nın soy ismini öğrenerek anne kızlık soyadı sorusuna doğru yanıt veriyordu.

Bu şekilde hesabı ele geçiren çete, hesap sahibinin yakın arkadaşlarından “Hesabıma para yatacak, ancak internet bankacılığı şifrem yok, senin internet bankacılık şifreni kullanabilir miyim?” diye şifre alıyordu. Çete üyeleri, girdikleri hesaptaki paraları kendi hesaplarına aktarıyordu. Bu şekilde dolandırılmak üzere olan 67 kişinin hesapları bloke edilerek vatandaşların dolandırılmasının önüne geçildi.

Çetenin, 10 ayrı olayda, başkasına ait hesaplardan 220 bin TL parayı kendi hesaplarına aktardıkları belirlendi. Diğer illerde de 16 ayrı olayda en az 500 bin TL’lik vurgun yaptıkları öğrenildi.

ANNESİNİN HESABINA YATIRINCA YAKAYI ELE VERDİ

Hakan Sefa Ş.’nin, polisin vurgun yaptığı paranın izini sürmesini önlemek için transfer ettiği paralarla sanal para hesaplarına yatırdığı ve sanal para ile alışverişler yaparak paranın izini kaybettirdiği öğrenildi. Ancak Hakan Sefa Ş.’nin Samsun’da yaşayan annesi ve kız kardeşinin hesaplarına para transferi yapınca yakayı ele verdiği öğrenildi.

POLİS UYARDI

Siber polisi, Facebook hesaplarında, “memleket”, “öğrenim durumu”, “doğum yeri”, “doğum tarihi”, “medeni hali”, “arkadaş listesi” ve “dayı” isminin herkes tarafından görülür şekilde eklenmesinin hacker’lara davetiye çıkardığını belirterek uyarıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler