Samsun'dan Trabzon'a hayat verdi

Samsun'un Bafra İlçesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 56 yaşındaki A.A. adlı kadının organları ailesi tarafından bağışlandı. A.A.'nın karaciğeri, 2 böbreği ve korneaları uygun hastalara nakledilecek.Bafra İlçesi'nde iki gün önce fenalaşan A.A., yakınları tar

Samsun'dan Trabzon'a hayat verdi

Samsun'un Bafra İlçesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 56 yaşındaki A.A. adlı kadının organları ailesi tarafından bağışlandı. A.A.'nın karaciğeri, 2 böbreği ve korneaları uygun hastalara nakledilecek.

Bafra İlçesi'nde iki gün önce fenalaşan A.A., yakınları tarafından ilçedeki özel bir hastaneye götürüldü. Burada yapılan tetkiklerde kadının beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Tedavi altına alının A.A.'ya dün beyin ölümü tanısı konuldu. Sağlık görevlilerinin A.A.'nın yakınları ile yaptığı görüşme sonrasında yakınları kadının organlarını bağışlamaya karar verdi. Bunun üzerine Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nden cerrahi ekip Bafra İlçesi’ne gitti. Yaklaşık 4 saat süren operasyonla A.A.'nın bağışlanan oranları alındı. Hastalara nakledilmek üzere 1 böbreği ve 2 korneası OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, 1 böbreği Trabzon'a, karaciğeri Erzurum’a gönderildi.

Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, "Acılı aileye göstermiş oldukları büyük fedakarlık ve erdemli davranış için teşekkür ediyoruz. Merhumeye Allah’tan rahmet diliyorum. Bağışlanan organlar ihtiyacı olan 5 hastaya ikinci bir hayat şansı verecek. Bu noktada aile çok önemli bir karar aldı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam