Samsun'da büyük sorun var

Dev Sağlık İş Sendikası Samsun İl Temsilcisi Yüksel Arslan, son günlerde Samsun'da bonzai adı verilen uyuşturucu madde kullananlarda meydana gelen zehirlenmelere dikkati çekti. Arslan, "Yaşananlar Samsun'un güvenlik sorunu olduğunu ortaya çıkarıyor." dedi

Samsun'da büyük sorun var
Dev Sağlık İş Sendikası Samsun İl Temsilcisi Yüksel Arslan, son günlerde Samsun'da bonzai adı verilen uyuşturucu madde kullananlarda meydana gelen zehirlenmelere dikkati çekti. Arslan, "Yaşananlar Samsun'un güvenlik sorunu olduğunu ortaya çıkarıyor." dedi. 
 
Dev Sağlık İş Sendikası Samsun İl Temsilcisi Yüksel Arslan sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Yüksel Arslan, "Türkiye'de son günlerde yaygınlaşan ve beyinde ve vücutta kalıcı tahribat yapan uyuşturucu madde bonzai konusunda sendika olarak rahatsızız. Samsun kentinde de kendini gösteren ve zehirlenme ve ölümle sonuçlanan olaylar Samsunun güvenlik sorunu olduğunu ortaya çıkarıyor." dedi. 
 
İşsizliğin uyuşturucu kullanımını yaygınlaştırdığını söyleyen Dev Sağlık İş Sendikası İl Temsilcisi Yüksel Arslan, "Ülkemizde yaşanan işsizlik sorunu uyuşturucu kullanımının en büyük etkenidir. 15 milyon insanın asgari ücretle yaşamaya mahkum edenler, güvencesiz iş koşullarını yasalaştıranlar, çalışma hayatını hem tehlikeli hem de ucuz iş gücüyle anlamsız hale getirenler aslında bu tablonun mimarlarıdır. Samsun'un yerel yöneticileri ve emniyet mensupları bonzai adı verilen ölüm uyuşturucusunun bu kadar kolay bir şekilde satılmasına ve gençlerimize ulaştırılmasının önünü bir an önce kesmesi gerekiyor. İnsanlarımızı zehirleyen uyuşturucuyu pazarlayanlar şiddetli cezalarla yargılanmalıdır. Bir an önce güvenlik sorunu çözülsün, gençlerimiz ölmesin." diye konuştu. 
 
Bonzai adı verilen uyuşturucu madde konusunda sendika olarak yaptıkları araştırmayı kamuoyu ile paylaşan Dev Sağlık İş Sendikası İl Temsilcisi Yüksel Arslan şunları kaydetti: "Sendika olarak son zamanlarda boy gösteren uyuşturucu ile ilgili yapmış olduğumuz araştırmada bu konunun uzmanları olayın ciddiyetini anlatır açıklamalarda bulunuyorlar. Bonzai adlı uyuşturucu maddenin 2011 yılında Türkiye'ye girdiği yolunda veriler bulunmaktadır. Ama son zamanlarda oldukça yaygınlaşarak kullanılıyor. En önemli tehlikesi bu maddenin kullanımında yüzde 99 ani ölüm riskinin olmasıdır. Kişinin bu maddeyi almasıyla birlikte kalp atımlarının değişmesi, nefes alamamasına, halüsinasyon dediğimiz olmadık şeyleri görme ve daha sonra kalp ve dolaşım sisteminin devreye girmesi ile gerçekten ani ölüm olabiliyor. Ani ölüm olmasa bile çok yoğun bir panik atak benzeri yaşayan bu kişiler bu ölüm tribinden çıksalar bile daha sonra bir panik hastası, panik bozukluk hastası olarak da karşımıza çıkabiliyor. Bazen de şizofreniye benzer durumlar ile karşılaşılıyor. Madde almasına bağlı hayaller görme saldırganlık gibi belirtiler oluyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam