Samsun Vezirköprülü arıcılara ana arı dağıtıldı

Vezirköprü ilçesi  Köprülü Mehmet Paşa Parkı'nda gerçekleştirilen törene Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yanı sıra Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müd

Samsun Vezirköprülü arıcılara ana arı dağıtıldı

Vezirköprü ilçesi  Köprülü Mehmet Paşa Parkı'nda gerçekleştirilen törene Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yanı sıra Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan, protokol üyeleri ve çok sayıda arı yetiştiricisi katıldı.

Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, ülkenin geleceğinin üretimde olduğuna vurgu yaparak, "Bu ülkenin geleceği ne kadar fazla üretirsek o kadar garantide. Sadece idareciler değil, tarladaki çiftçiden, yayladaki insanına herkes ne kadar üretirse bu ülke o kadar kalkınacak ve dünyada ilk 20 değil ilk 5 arasına girecektir. Yaptığınız işi hafife almayın, en iyi şekilde yapın. Sadece idareciler değil herkes işinin en iyisini yapmalı. Bu durumda biz de kazanırız, beldemiz de kazanır, ülkemiz de kazanır" diye konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Artık Türkiye son on yıl içerisinde çok daha kaliteli üretim yapmak, daha fazla üretim yaparak insanının yaşam konforunu yükseltmek, daha fazla gelir elde etmek, kişi başına düşen geliri daha fazla yükseltmek gibi bir iddiayı, diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi biz de hedef olarak önümüze koyduk ve son on yılda Türkiye dünyada bu kategoride başarı elde etmiş ülkeler arasına girdi. Bundan önceki on yıl içerisinde hiç alakası olmayan oranda dünyada yarışan kalkınan ülkeler kategorisine girdik" dedi.

İl ve ilçe özel idarelerinin kapatılmasıyla ilçe ve köylerdeki işlerin büyükşehir belediyesi olarak sorumluluk alanlarına girdiğine işaret eden Yılmaz, "Bundan dolayı biz de ilçelerde ve köylerde neler yapabiliriz diye turizm ve kırsal kalkınma toplantılarıyla bir eylem planı oluşturduk. İşte bu anlamda kırsal kalkınma ile ilgili arı üreticilerimiz içinde birliğimiz vasıtasıyla bu projeyi uygulamaya koyduk. Böylelikle üreticimizin de genç ana arı temin etmek için çektiği zorluğu da ortadan kaldırmış olduk" dedi.

Yılmaz konuşmasının sonunda genç ana arı hakkında da kısa bir bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan tarafından Kaymakam Kaşıkçı’ya, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz’a ve İlçe Belediye Başkanı Edis’e bal hediye edildi.

Program İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk’ün yaptığı bereket duası ve arı yetiştiricilerine 5’er adet ana arı dağıtımıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler