Sahil güvenlik 4 kaçağı boğulmaktan kurtardı

Antalya'nın Kaş İlçesi Çukurbağ Yarımadası açıklarında denizde boğulmak üzere olan 4 kaçak, Kaş Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.Kaş Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, dün gece denizden 'çığlık duyulduğu' ihbarı üzerine

Sahil güvenlik 4 kaçağı boğulmaktan kurtardı

Antalya'nın Kaş İlçesi Çukurbağ Yarımadası açıklarında denizde boğulmak üzere olan 4 kaçak, Kaş Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kaş Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, dün gece denizden 'çığlık duyulduğu' ihbarı üzerine Çukurbağ Yarımadası Bölgesi'ne gitti. Kaş'ın yanı sıra Kekova, Kalkan ve Finike Sahil Güvenlik Bot ekipleri de bölgeye gelerek deniz yüzeyini taradı. Ekipler, saat 01.00 sıralarında can yelekleriyle yüzmeye çalışan 4 kişiyi fark etti. Halsiz düşen ve boğulmak üzere olan kaçaklar, botlara alınarak Kaş Yat Limanı'na getirildi. 3'ü Myanmarlı, 1'i Suriyeli kaçak, burada bekleyen sağlık görevlerinin müdahalesinden sonra Kaş Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. 

6 KİŞİ HALEN KAYIP İDDİASI

Kaçakların, 10 kişi olduklarını söylemesi üzerine 4 bot gece boyunca denizde kayıp olduğu iddia edilen 6 kişiyi aradı. Arama çalışmalarına sabah saatlerinde Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir helikopter de destek verdi. Denizden ve havadan yapılan aramalara rağmen kimse bulunamadı. 

ÇELİŞKİLİ İFADE 

Tedavilerinin ardından ifadelerine başvurulan kaçaklardan biri, 3 ay önce Yunanistan'ın Meis Adası'na geçtiklerini, burada gözaltına alındıklarını, Yunan polisinin dün gece kendilerini denize attığını iddia etti. Diğer bir kaçak ise dün gece şişme botla Meis Adası'na geçmeye çalıştıklarını, ancak botun batması nedeniyle denize düştüklerini söyledi. Kaçaklar işlemlerin ardından Hatay'daki mülteci kampına gönderilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler