Sağlıkcılara şiddet

Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Aydın, hekim ve sağlıkçılara yönelik şiddetin sebebinin eğitimsizlik olduğunu, bu konudaki kanunun acilen meclis araştırma komisyonundan geçmesi gerektiğini söyledi.  Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Aydın, 201

Sağlıkcılara şiddet
Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Aydın, hekim ve sağlıkçılara yönelik şiddetin sebebinin eğitimsizlik olduğunu, bu konudaki kanunun acilen meclis araştırma komisyonundan geçmesi gerektiğini söyledi. 
 
Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Aydın, 2014 yılının hekimler için karartıcı bir yıl olduğunu belirterek, “Sağlık çalışanlarına ya da doktorlara yurdun çeşitli yerlerinde şiddet uygulanıyor. Bu son derece iç karartıcı bir olay. Ama bu işin tohumları yıllar önce atıldı. Sağlık Bakanı, ‘her ne olursa olsun, hemen bana şikayet edin’ diyerek şikayet hatları kuruldu. Kendilerine şifa dağıtan doktorlara karşı içi kin ve nefret dolu insanlar, saldırılarda bulunuyor. Bu olaylar sadece sağlıkta değil; ülkenin bir parçası olmuş. Siz ülkedeki nüfusu eğitemezseniz, bu konuda halkı bilinçlendiremezseniz, ya da cezai hükümleri asgari boyutta tutarsanız, bu meseleyi çözemezsiniz. Dünyada birçok ülkelerde örnekleri var. Bir sağlık personeline bırakın şiddet uygulamayı, sözlü olarak saldıranlar bile ciddi müeyyidelerle karşılaşıyor. Bu yaptırımlar olmazsa, doktoru bıçaklayan 3 ay sonra serbest bırakılırsa, darp edenler serbest kalırsa sonuçta gelinecek nokta budur” dedi.
 
ŞİDDET YASASI KOMİSYONDA BEKLİYOR
Türk Tabipler Birliği’nin şiddet olaylarıyla ilgili kanun teklifi olduğuna işaret eden Aydın, “Bu yasa teklifi meclis araştırma komisyonuna gitti, ancak hala bir sonuç alınamadı. Maalesef şiddet körüklenip artırılmaya çalışılıyor. Bu meselenin çözümü mutlaka kanunlarda yapılacak değişiklikler ve ciddi yaptırımlarla mümkündür” diye konuştu.
Sağlıkçıların aldığı maaşların ve emekliliğe yansıyan ücretlerinin son derece komik rakamlar olduğuna da vurgu yapan Aydın, ücretlerin yeniden gözden geçirilerek arttırılması gerektiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler