Ruanda Büyükelçisi Kütahya’da

Ruanda Büyükelçisi Sn. Lt. Gen. Caesar Kayızarı, ikili işbirliği anlaşmasını imzalamak için Kütahya'ya geldi. Dumlupınar Üniversitesi ile ülkenin ilk Devlet Üniversitesi olan Ruanda Üniversitesi ile karşılıklı öğrenci değişimini ve akademik çalışmalar yap

Ruanda Büyükelçisi Kütahya’da

Ruanda Büyükelçisi Sn. Lt. Gen. Caesar Kayızarı, ikili işbirliği anlaşmasını imzalamak için Kütahya'ya geldi.

Dumlupınar Üniversitesi ile ülkenin ilk Devlet Üniversitesi olan Ruanda Üniversitesi ile karşılıklı öğrenci değişimini ve akademik çalışmalar yapmayı mümkün kılan İkili İşbirliği Anlaşması'nı imzalamak üzere Kütahya'ya Gelen Ruanda Büyükelçisi Sn. Lt. Gen. Caesar Kayızarı'yı Vali Şerif Yılmaz, kapıda karşıladı. Şeref defterinin imzalanmasının ardından makamda devam eden ziyarette, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören de hazır bulundu.

Ruanda Büyükelçisi Kütahya’da

"RUANDA VE TÜRKİYE'NİN GÜZEL İLİŞKİLERİ VAR"

Misafirperverliğinden dolayı Vali Yılmaz'a teşekkür eden Ruanda Büyükelçisi Sn. Lt. Gen. Caesar Kayızarı, Kütahya'ya hayran kaldığını belirtti. Ruanda ve Türkiye'nin ikili ilişkileri hakkında bilgiler veren Büyükelçi Kayızarı, "Kütahya'da harika bir gün geçirdim. Son 2 yıldır Türkiye'de Ruanda Büyükelçisi olarak bulunuyorum. Her geçen gün Türkiye'nin güzellik ve zenginliklerini farkediyorum. Ruanda ve Türkiye'nin güzel ikili ilişkileri var. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler karşılıklı olmalı. Türk Hava Kurumu'nun Ruanda'ya her gün seferi var. Türkiye ile karşılıklı olarak anlaşmalar imzaladık, imzalamaya devam ediyoruz. Eğitim, içişleri, yatırım, ticaret gibi çeşitli konularda anlaşmalar yapıyoruz. Bu bağlamda birçok şehirde gezme imkanım oldu. Kayseri, Gaziantep, Denizli, Bursa, Konya, İzmir gibi farklı illeri gezdim. Tarihi açıdan da birçok ortak yönümüz olduğunu düşünüyorum. Her iki tarafında güzel bir tarihi var. Bazı kötü olaylar da yaşandı tarihinizde fakat bunlardan ders çıkardığınızı düşünüyorum. Düştüğünüzde tekrar bakın belki oradan alabileceğiniz bir şey vardır. Ruanda'da geçmişten dersler çıkardı. 22 yıl önce çok büyük bir trajedi yaşadık 1 milyona yakın insanımızı kaybettik. Fakat bu büyük dersler çıkardığımız tarih. Şuanda hiçbir yolsuzluğun olmadığı Afrika kıtasındaki en güvenli ülkeyiz. Dünya Bankası'nda B+ olarak kredi numaralandırıyoruz. Son 10 yıl içinde enflasyon oranımız yüzde 2-2,5 olarak değişiyor. Türkiye'deki gibi iyi bir yönetimimiz var. Küçük bir ülkeyiz, 5 bölgede 5 valimiz var. Bir gün Kütahya'yı ziyaret edip işbirliği yapsınlar isterim. Henüz başlangıç noktasında bizdekiler fakat seramikle ilgili karşılıklı işbirliğinde bulunabiliriz, sizden birçok şey öğrenebiliriz. Ruanda küçük fakat açık bir ülke" dedi.

"MANİPÜLASYONLAR YÜZÜNDEN TÜRKİYE AFRİKA'YA ODAKLANAMIYOR"

Batı medyasının yaşanan olayları çarpıttığını kaydeden Ruanda Büyükelçisi Sn. Lt. Gen. Caesar Kayızarı, Türkiye'nin barışçıl bir ülke olduğunu söyledi. Manipülasyonlar yüzünden Türkiye'nin Afrika gibi bölgelere odaklanamadığını ifade eden Büyükelçi Kayızarı,"Batı medyası olayları bazen çarpıtıyor. Batı medyası yüzünden ülkemden telefonlar alıyorum güvende olup olmadığımıza dair. Küçük olaylar çarpıtılıyor. Bütün bu problemlere rağmen Türkiye'nin çok barışçıl bir ülke olduğunun farkındayım. Fakat dünyada hiçbir ulus yok ki hiçbir probleme sahip olmasın. Norveç'te öğrenciler, New York'ta silahlar problemli, Fransa'da her şey… Fakat manipülasyon yüzünden Türkiye hep Afrika gibi bölgelere odaklanamıyor. Sürekli açlıktan bahsediliyor. Biz Ruanda'da aç değiliz. Türkiye ve Ruanda arasındaki ilk etkileşim 1872 yılına kadar gidiyor. Abdülhamit Han döneminde Ruanda'nın kralıyla bir anlaşma imzalamaya çalışmışlar. Biz de atalarımızın izinden yürümeye çalışıyoruz. Ruanda-Türkiye Arasında Güvenlik İşbirliği Anlaşması ve Polis Eğitimi İşbirliği Protokolü İmzalandı. Bu kapsamda polislerimiz Türkiye'de eğitim görecek" diye konuştu. (EFE)

 

Ruanda Büyükelçisi Kütahya’da

Ruanda Büyükelçisi Kütahya’da

Ruanda Büyükelçisi Kütahya’da

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam