Rize'de vatandaşlara uyarı!

Rize polisi son günlerde sıkça yaşanmaya başlayan telefon dolandırıcılığı konusunda vatandaşı uyardı.Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada vatandaşların dolandırıcalara karşı uyanık olmaları istendi. Açıklamada, “Dolandırıcılar ke

Rize'de vatandaşlara uyarı!

Rize polisi son günlerde sıkça yaşanmaya başlayan telefon dolandırıcılığı konusunda vatandaşı uyardı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada vatandaşların dolandırıcalara karşı uyanık olmaları istendi. Açıklamada, “Dolandırıcılar kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp, vatandaşlarımızdan terör örgütü ile bağlantılı olduklarını vb. gibi iddialarda bulunup korkutarak para talep etmektedirler veya farklı firmaların promosyon amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde para talebinde bulunmaktadırlar. Unutulmamalıdır ki hiçbir kamu görevlisi sizden para istemez. Vatandaşlarımız bu tarzda bir yaklaşım içerisinde bulunan şahıslar hakkında en yakın kolluk kuvvetlerine gitmeli veya 155 - 156’yı arayarak bilgi vermelidirler” denildi.

Öte yandan kendisini polis olarak tanıtan bir şahıs, H.Ş'yi ev telefonundan arayarak, soyulan bir kuyumcuda kimliklerinin bulunduğunu, konu ile ilgili iki kişinin yakalandığını, bu kişilerin altınları kendilerine bıraktığını hesapları üzerinden paralel yapı ve PKK ya para transferi yapıldığını söyledi. Şüpheli şahıs tekrar hesaba para yatırmasını, paranın çekilme anında diğer şüphelileri de yakalanacağı söyleyerek H.Ş’yi korkuttu. H.Ş. ziynet eşyalarını bozdurarak ve elindeki nakit paralarla toplamda 55 bin 795 TL parayı kendisini arayan şüpheli şahsın vermiş olduğu hesap numarasına gönderdi.

Vatandaşın şikayeti üzerine Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmda H. Ş.’nin yatırmış olduğu parayı Siverek/Şanlıurfa adresinde ikamet ettiği tespit edilen Şerif K. isimli şahsın çektiği tespit edildi. Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile Şerif K. isimli şahıs yakalanırken üst aramasında 2 bin 235 TL olduğu tespit edildi. Suçlamaları kabul eden Şerif K. Şanlıurfa’nın Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla adli mercilere sevk edilerek tutuklandı.

Diğer bir olay ise A.E. isimli şahısı ev telefonunu arayarak kendisini polis olarak tanıtan şüpheli şahıs, A.E’nin üzerine hat çıkartıldığını, bu hattın hırsızlık olayına karıştığını, evinde arama yapacaklarını belirterek, elinde bulunan altınları ve paraları poşet içerisine koyarak poşeti de bir okul önündeki bir araç üzerine bırakmasını istemesi üzerine , A.E'de 4 adet bilezik, 3 adet altın yüzük ve 1 adet alyans yüzüğü (Toplam 5bin TL değerinde) poşete koyarak okulun önünde bulunan gri renkli araç üzerine koyarak olay yerinden uzaklaştı.Dolandırııldığını anlayan şahıs polise giderek şikayetçi olurken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler