Rize'de sabah namazında buluştular

 "Mısır Zindanlarındaki Kahramanları Selamlamak İçin Sabah Namazında Toplanıyoruz"  kapsamında Türkiye geneli başlatılan kampanyanın bir ayağı da Rize'li gençler tarafından sabah namazında Eski Orta Camide buluşmasıyla gerçekleşti.Kılınan sabah namazının

Rize'de sabah namazında buluştular

 "Mısır Zindanlarındaki Kahramanları Selamlamak İçin Sabah Namazında Toplanıyoruz"  kapsamında Türkiye geneli başlatılan kampanyanın bir ayağı da Rize'li gençler tarafından sabah namazında Eski Orta Camide buluşmasıyla gerçekleşti.

Kılınan sabah namazının ardından, kendilerini Türkiyeli Gençler olarak adlandıran bir grup, caminin avlusunda toplanarak başta Mısır olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde zulme uğrayan insanlar için dua etti.

Grup adına açıklama yapan Yahya Çağlar Akarsu, Mısır halkının oyları ile seçilen Muhammed Mursi'nin 2013 yılının  Temmuz ayında yapılan askeri darbe sonucu Sisi yönetimi tarafından zindana atıldığını belirtti.

Mursi ve arkadaşları olmak üzere Mısır'ın kahraman devrimcileri ilk günden itibaren katil Sisi cuntasına direndiğini ifade eden Akarsu, "Rabia meydanındaki destansı direniş vasıtasıyla bütün dünya ümmeti Muhammed'in yiğit evlatlarının, İhvan'ın kahraman gençlerinin hürriyet ve adalet için neleri göze alabileceklerini gördü. Dünya var oldukça Rabia Meydanı'nda kanla yazılan tarih hiç bir zaman unutulmayacak. Mısır'ın kahraman devrimcileri ümmetimizin tarihinde birer kahramanlık destanı ve hürriyet meşalesi olarak yerlerini alacaktır" dedi.

Akarsu, Türkiyeli genöler olarak Muhammed Mursi olmak üzere Mısır'ın kahraman devrimcileri ile gurur duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Artık alemi İslamın geleceği kaderi ortaktır. Kudüs'ün, Kahire'nin, Şam-ı Şerif'in geleceği aynı zamanda İstanbul'un, Konya'nın Diyarbakır'ın ve Rize'nin de geleceğidir. İçinde bulunduğumuz bu durumdan hep birlikte saflarımızı sıklaştırarak yeniden kardeş olarak çıkmaktan başka da yolumuz yoktur. Biz bu gücün zorbalığın hakim olduğu bir dünya değil, adaletin, barışın ve kardeşliğin hakim olduğu bir dünya istiyoruz. Bunun  tek yolu da islam ın diriltici nefesidir. Bugün dünya her zamandan daha çok bu nefese ve ruha muhtaçtır. Alemi İslamın dört bir tarafını kaplayan bu kara bulutlar mutlaka bir gün dağılacak ve Müslümanlarda dünyadaki diğer insanlar gibi hür bir şekilde yaşayacaklardır."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam