Rize'de internet ve hukuk anlatıldı

Rize'de "İnternet ve Hukuk" konulu konferans düzenlendi.Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Ekonomi Topluluğunca, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Sağlık Kültür ve Spor D

Rize'de internet ve hukuk anlatıldı

Rize'de "İnternet ve Hukuk" konulu konferans düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Ekonomi Topluluğunca, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa Çakır, öğrenciler ve davetliler katıldı.

İnternet, Medya ve Bilişim Federasyonu Genel Koordinatörü Avukat Meltem Banko tarafından internet ve hukuk üzerine "Sosyal Ağları Hukuka Uygun Kullanıyor muyuz" konusunda katılımcılar bilgi verdi.

Banko, son günlerde çocukları internet ortamında bekleyen en büyük tehlikenin uygunsuz içerik ve iletişimlere maruz kalmaları olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Çocuk istismarcılarının artık kurbanlarını daha çok sosyal paylaşım siteleri üzerinden bulmaktadır. Benzer şekilde çocukların sosyal paylaşım siteleri üzerinden tacizi de yaygınlaşmıştır. Bunlar daha çok çocukların gözünde bir idol gibi algılanma sağlayarak onlarla buluşmak istemekte ve buluştuklarında çocuklara cinsel istismar ve tacizde bulunmaktadırlar. Bir aşamadan sonra da bu istismar ve tacizlerine maruz kalan çocuklardan yaşadıklarını velilerine söyleyecekleri tehdidiyle para sızdırmaya çalışmaktadırlar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler