Rize'de doktorlar iş bıraktı

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahı Op. Dr. Kamil Furtun’un uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi Rize’de meslektaşları tarafından protesto edildi.Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında öldürülmesinin ard

Rize'de doktorlar iş bıraktı

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahı Op. Dr. Kamil Furtun’un uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi Rize’de meslektaşları tarafından protesto edildi.

Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında öldürülmesinin ardından Rize’de ki sağlık çalışanları bugün kısa süreli iş bırakma eylemi yaptı. Ardından sağlık sendikaları öncülüğündeki çok sayıda doktor ve sağlık çalışanı Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanarak bir basın açıklaması düzenledi. Doktorlar ve sağlık çalışanları basın açıklamasına üzerinde, sağlıkta yaşanan şiddeti protesto eden yazıların yer aldığı dövizlerle katıldılar. Kimi sağlık çalışanlarının beyaz önlüklerini kana bulaması dikkat çekti. Düzenlenen açıklamada, tüm tepki ve olumsuzluklara rağmen sağlık alanında şiddetin önünün kesilemediği belirtilerek kalıcı çözümler için daha ciddi adımların atılması istendi.

2-133.jpg

1-397.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam