Ressam Baba oğuldan ilk sergi!

Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında Giresun Belediyesi'nin davetlisi olarak gelen ressam Hüseyin Macar ve oğlu Kemal Macar resim sergisi açtı.    1983 yılında Gazi Üniversitesi Resim Ana Sanat Dalı Zahit Büyükişleyen Atölyesi'nden mezun olduktan so

Ressam Baba oğuldan ilk sergi!
Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında Giresun Belediyesi'nin davetlisi olarak gelen ressam Hüseyin Macar ve oğlu Kemal Macar resim sergisi açtı. 
 
1983 yılında Gazi Üniversitesi Resim Ana Sanat Dalı Zahit Büyükişleyen Atölyesi'nden mezun olduktan sonra Türkiye’nin birçok yerinde kişisel resim sergisi açan Hüseyin Macar, oğlu Kemal Macar ile ilk defa bir resim sergisi açtı. Kendisin 60. kişisel sergisi olduğunu belirten Macar ”Türkiye’nin birçok ilerinde resim sergileri açtım. Giresun’da ise bu 2. kişisel sergim. Ben kendimi bildim bileli bir sanat özlemi var. Resimden önce müzik düşünüyordum o bölümü kazanamadım daha sonra resimde denedim şansımı. Sene 1980’den bu yana resim yapıyorum. Tabi bir akademide bu işin eğitimini görünce ister istemez işiniz bu oluyor. Ama yine de bende bir müzik tutkusu var” dedi.
 
20151028aw562609_02.jpg
 
"Büyük iller dışında maalesef bu tür sergilere ilgi yok" diyen Macar ”Bununla ilgili bir çalışma yapmak lazım. İnsanları bu tür sergilere yönlendirmek için. Tabi ki galerinin bulunduğu çevre ve halkın buna ilgisi olması gerekiyor. Tiyatroda tıpkı böyledir daha çok insanlar televizyonlara hapsoluyor. Her çocuk babasına özenir, özellikle erkek çocukları babasına özenir, ben resim yapınca onda da bir heves oluştu ve bir gün kalktığımda çok ilkel şartlarda bir resim yapmış. Hiçbir eğitim almadığı halde gördüğü bir resmi kopya etmişti. Baktık bir şeyler var iyi bir yönlendirmeyle bu işe başladı” şeklinde konuştu.
 
20151028aw562609_05.jpg
 
Babasının bir profesyonel olduğunu ve bu mesleği ondan öğrenmenin gurur verici olduğunu vurgulayan ressam oğul Kemal Macar ”Tabiki onunla böyle bir sergide bulunmak benim için gerçekten güzel bir his. 15 yaşından itibaren resim yapmaya başladım babamla da iyi bir aile ilişkisi içinde olduğumuz için sürekli ondan görerek ve taklit ederek içinizde bir şeylere gelişiyor ister istemez. Biraz taklit birazda kendi hislerimize yola çıkarak bugünlere geldik. Resim çizmek insanın hayallerini gerçeğe yansıtmasıdır. Bundan sonraki hedefim ise Türkiye’nin her yanına sergi aça bilmek” İfadelerini kullandı.
 
20151028aw562609_04.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam