Ramazan Ayında Tatlı Tüketimine Dikkat

Memorial Diyarbakır Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceren Aktaş, Ramazan ayında tatlı tüketimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Dt. Ceren Aktaş, önce sıvı besinlerle başlayıp sonrasında protein içeren bir menüyle iftarın tamamlanması gerektiğini, bunun

Ramazan Ayında Tatlı Tüketimine Dikkat
Memorial Diyarbakır Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceren Aktaş, Ramazan ayında tatlı tüketimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 
Dt. Ceren Aktaş, önce sıvı besinlerle başlayıp sonrasında protein içeren bir menüyle iftarın tamamlanması gerektiğini, bunun hem kan şekeri dengesini sağlayacağını hem de kilo problemi yaşamanın önüne geçeceğini söyledi. Dt. Aktaş, “Tatlı Ramazan ayında veya Ramazan ayı dışında da sofralarımızın olmazsa olmazı arasındadır. Ramazan ayında uzun süre açlıkla beraber düşen kan şekeri ve iftar sofralarındaki karbonhidrat yoğunluğu yüksek besinlerin tüketimiyle beraber tatlı ihtiyacı artmaktadır. Tüketilmesi gereken en doğru zaman iftardan 2-3 saat sonra olmalıdır. İftarda yemekle beraber veya hemen sonrasında tatlı tüketimi sindirim problemlerine kilo artışına ve sonraki saatlerde kan şekeri dengesinin bozulmasına neden olacaktır. Tüketilen tatlı çeşidi ve miktarı da tüketim zamanı kadar önemlidir. Özellikle şeker oranı yüksek kadayıf revani baklava gibi hamurlu tatlılar yerine güllaç sütlaç muhallebi gibi sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Şerbetli tatlıların kalori değerleri de sütlü tatlılara oranla daha yüksektir. Ramazan ayında kilo vermek isteyenler veya kilo kontrolünü sağlamaya çalışanlar da sütlü tatlılardan yana seçimini yapmalıdır” dedi.
Glisemik indeksi düşük olan dondurmanın yaz aylarında porsiyon kontrolü yapılarak tüketilebileceğine değinen Dt. Aktaş, “Kalsiyum oranının yüksekliği nedeniyle de besleyici bir tatlı seçeneğidir. Yine kişiye göre değişen miktarlarla dikkat edilecek tüketim miktarıyla beraber sütlü tatlıların yanına dondurma ekleyerek tüketilmesi de bir diğer seçenektir. Bütün bu tatlıların yanı sıra doğanın bize sunmuş olduğu en sağlıklı seçenek olan meyveler de tatlı yerine tercih edilebilecek en doğru seçenektir. Meyveyle dondurmayı birleştirerek daha keyifli ve sağlıklı bir seçenekte oluşturabilirsiniz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler