PTT Personel alımı sınavı

PTT, idari hizmet sözleşmesiyle personel alımını düzenleyen yönetmeliği değiştirdi. YAZILI SINAV KALKTI PTT, yazılı sınavla da personel alımına imkan veren hükmü değiştirdi. Buna göre personel alımları, KPSS'den en yüksek puan alan 4 katı adaya uygulanaca

PTT Personel alımı sınavı
PTT, idari hizmet sözleşmesiyle personel alımını düzenleyen yönetmeliği değiştirdi.
 
YAZILI SINAV KALKTI
 
PTT, yazılı sınavla da personel alımına imkan veren hükmü değiştirdi. Buna göre personel alımları, KPSS'den en yüksek puan alan 4 katı adaya uygulanacak sözlü sınavla yapılacak.
 
Sözlü sınavın usul ve esaslarını yönetim kurulu belirleyecek.
 
İDARİ HİZMET SÖZLEŞMESİNE GEÇEN 6 GRUP PERSONEL MÜDÜR OLARAK ATANABİLECEK
 
Yönetmeliğe eklenen maddeye göre, 4 yıllık mezunu olup, 10 yıl hizmeti olan ve idari hizmet sözleşmesine geçen;
 
- Müdür Yardımcısı, Uzman, Amir, Teknik Amir, Teknik Uzman ve İstatistikçiler,
 
PTT tarafından istenirse şube müdürü veya müdür kadrosuna atanabilecek.
 
İlgili hüküm şu şekildedir:
 
""(3) Mülga T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğünde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (II) sayılı cetvele tabi Müdür Yardımcısı, Uzman, Amir, Teknik Amir, Teknik Uzman ve İstatistikçi pozisyonunda görev yapan, en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu, on yıl hizmeti bulunan ve idari hizmet sözleşmeli personel statüsüne geçen personelden, PTT'nin personel politikası, hedef ve stratejileri ile boş pozisyon durumu, liyakat ve birim yöneticisinin görüşü esas alınarak Yönetim Kurulunca uygun görülenler ilgililerin muvafakati alınmak kaydıyla Şube Müdürü veya Müdür pozisyonlarına atanabilir"
 
BAZI PERSONELİN SENDİKA ÜYESİ OLMA YASAĞI KALDIRILDI
 
PTT'de çalışan yöneticiler, denetim personeli ve avukatlar, kamu görevlileri sendikalarına üye olamıyordu. Bu yasak kaldırıldı.
 
Kaynak : Memurlar.Net 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler