Polisten çağrı merkezine baskın

İstanbul Fatih'te bir çağrı merkezinden banka müşterilerini arayarak, "Kredi ve kredi kartı dosya masraflarını bankadan sizin adınıza geri alacağız" diyerek vurgun yapan 6 şüpheli gözaltına alındı, 3'ü tutuklandı Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine gör

Polisten çağrı merkezine baskın
İstanbul Fatih'te bir çağrı merkezinden banka müşterilerini arayarak, "Kredi ve kredi kartı dosya masraflarını bankadan sizin adınıza geri alacağız" diyerek vurgun yapan 6 şüpheli gözaltına alındı, 3'ü tutuklandı
 
Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre şüphelilerin son 2 yılda 382 kişiden toplam 250 bin TL'lik vurgun yaptıkları belirlendi. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı vatandaşların, çağrı merkezleri tarafından dolandırıldıkları şikâyeti üzerine soruşturma başlattı. Siber Polisi, Fatih'te bulunan bir çağrı merkezine operasyon düzenledi. Çağrı merkezinde bulunan Seda Kuğu S., Veysi Ö., Dilek İ. ve Kadir D.'nin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.
 
Değişik kurumlara ait 8 adet fatura, 1 adet laptop, 9 adet cep telefonu kartı, 6 adet cep telefonu, çok sayıda müşteriye ait kart ve kişisel bilgilerin bulunduğu dokümanlar ile 1 adet hafıza kartı ve müşteri bilgilerinin tutulduğu 4 adet hard disk ele geçirildi. Vurguncuların, özellikle bankalardan kredi veya kredi kartı kullanan banka müşterilerini arayarak, "Yeni çıkan yasa gereği isterseniz, bankadan kredi ve kredi kartı dosya masraflarını sizin adınıza tahsil edebiliriz" diyerek kandırdıkları, ikna ettikleri banka müşterilerinin bilgilerini aldıkları, ardından da internet üzerinden elektronik eşya alıp sattıkları belirlendi.
 
Şüphelilerin son 2 yılda 382 banka müşterisinin kart bilgileriyle 250 bin TL'lik vurgun yaptıkları belirlendi. Adliyeye sevk edilen Seda Kuğu S., Veysi Ö., Dilek İ. ve Kadir D. tutuklandı. 2 şüpheli ise polisteki ifadelerini ardından serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler