Polise hain saldırı: 4 Şehit

Diyarbakır'da polise yapılan saldırıda 4polis şehit oldu.

Polise hain saldırı: 4 Şehit
Diyarbakır Merkez Sur ilçesinden taşınan hafriyatın döküldüğü Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi karşısındaki boş alanın yanında bulunan mezarlık duvarının altına teröristlerce bırakılan patlayıcı, zırhlı polis aracının geçişi sırasında saat 16.30'da patlatıldı.

Kent merkezinden de duyulan patlamadan sonra gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerinde bir polis şehit olurken 5 polis de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan polislerden üç tanesi kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 2 polisin tedavisi ise sürüyor.  Şiddetli patlama sonucu panik yaşandı, üniversitede bazı binaların camları kırıldı.

ARAÇTA SIKIŞAN POLİSLER OLDU 

Bölgeye çok sayıda ambulans ile birlikte polis ekipleri, UMKE ve itfaiye ekipleri gönderildi. Saldırıya uğrayan zırhlı araçta sıkışan polisler AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı. 

ŞEHİT SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Dicle Üniversitesi kampüs alanında zırhlı polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada hastanede tedavi gören 3 polisten biri daha, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Patlamada şehit olan polis sayısı 4'e yükseldi. Yaralanan 2 polisin tedavisi devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler