Polis son anda yetişti: 14 Bin TL’yi yatırırken…

Telefon dolandırıcılarının hedefi olan kişi verilen hesaba 14 Bin TL yatırırken polis ekipleri tarafından son anda kurtarıldı.

Polis son anda yetişti: 14 Bin TL’yi yatırırken…

Giresun’da telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan kişinin verdiği hesaba 14 Bin TL yatırmaya çalışan kişi polis tarafından dolandırılmaktan son anda kurtarıldı.


Edinilen bilgiye göre Giresun’da D.A. isimli şahsı arayan kimliği belirsiz bir kişi kendisini polis olarak tanıtarak, terör örgütünün banka hesabını ele geçirdiğini, bankadaki hesabından parasını çekip verilecek hesaba yatırması gerektiğini söyledi. Paniğe kapılan D.A. bankadan 14 Bin 180 TL parasını çekerek kendisini arayan şahsın verdiği hesaba yatırmak için Gazipaşa PTT. Müdürlüğü’ne gitti.

Olayın ihbarını alan Giresun il Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler PTT Müdürlüğü’ne giderek D.A.’yı parayı hesaba yatırmadan durdurarak dolandırılmasını engelledi.

Ekipler D.A.’yı arayan kişi yada kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

EMNİYETTEN UYARI

Giresun Emniyet Müdürlüğü konu ile ilgili olarak uyarıda bulunarak yapılan açıklamada “İlimiz genelinde meydana gelen dolandırıcılık olaylarının çoğunluğunun vatandaşlarımızı telefon ile arayan kişi yada kişilerin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp “terör örgütlerine para aktarıldığı, hesaplarından para çekileceği, adının bu tür olaylara karıştığı, yine son zamanlarda vatandaşlarımızı telefonla arayan dolandırıcıların kendisini banka görevlisi, tüketici hakları görevlisi olarak tanıtarak hesaplarına sigorta kesinti miktarı, kredi kesinti miktarı, banka kartı aidatı geri ödenmesi ile ilgili işlem yapılacağını belirterek, vatandaşlarımızdan banka hesap bilgileri, kişisel bilgilerini talep etmeleri sonucunda”, dolandırıcıların bu aldıkları bu bilgilerle internet bankacılığına giriş yaparak, hesaplardaki parayı kendi hesaplarına aktarmaktadırlar. Vatandaşlarımızın telefonlarına gelen bu tür mesajlara ve arayan kişilere inanmamaları, banka hesap bilgilerini, şifrelerini, kişisel bilgilerini tanımadıkları kişilerle kesinlikle vermemeleri ve para göndermemeleri  gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam