PKK'nın aküleri yakalandı

DİYARBAKIR'ın sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi'nde PKK'lıların yakılan tarihi Kurşunlu Cami bahçesinde koydukları, tuzaklanmış bombaların patlatılmasını sağlayan akü ve güç kaynaklarının görüntüleri ortaya çıktı.   Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nd

PKK'nın aküleri yakalandı
DİYARBAKIR'ın sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi'nde PKK'lıların yakılan tarihi Kurşunlu Cami bahçesinde koydukları, tuzaklanmış bombaların patlatılmasını sağlayan akü ve güç kaynaklarının görüntüleri ortaya çıktı.
 
Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde, barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 11 Aralık günü başlatılan sokağa çıkma yasağı devam ediyor. İlçede polis ve askerler operasyonlarını sürdürürken, PKK'lıların tuzakladıkları bombaların inflak ettirilmesini sağlayan güç kaynakları ve akülerin görüntüleri ortaya çıktı. Fatihpaşa Mahallesi'nde bulunan ve yaşanan çatışmalar sırasında yakıan tarihi Kurşunlu Cami bahçesine yığıldığı görülen akü ile güç kaynaklarının PKK'lılar tarafından yasağın bulunduğu Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde yerleştirildikleri tuzaklanmış bombaların inflak ettirmede kullandıkları belirlendi. Yetkililer, PKK'lıların patlayıcı maddeyi yerleştirdikleri yerlerdeki bombaların infilakını sağlayan başlatıcının ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayan güç kaynağı ve akım devresini kontrol eden anahtarla inflakının sağlandığını belirtti.
 
Görüntülere yansıyan akü ve güç kaynaklarını örgüt üyelerinin aynı zamanda çatışma sırasında yaşanan elektrik kesintileri sırasında cep telefonu şarj etme ve ısınma sistemlerini çalıştırmak için kullandıkları tespit edildi. Çatışmaların yaşandığı 6 mahallede yaklaşık 230 hendeğin bulunduğu belirlenirken, polis ve istihbarat birimleri PKK'lıların güç kaynakları ve aküleri nereden temin ettiklerini araştırıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam