PKK’lılar patlayıcılarla yakalandı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde eylem hazırlığındaki bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, 17 boru tipi el yapımı patlayıcı ile 3 kilogram civarında patlayıcı madde de ele geçirildi.Diyarb

PKK’lılar patlayıcılarla yakalandı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde eylem hazırlığındaki bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, 17 boru tipi el yapımı patlayıcı ile 3 kilogram civarında patlayıcı madde de ele geçirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma çerçevesinde, eylem hazırlığında olan bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyona ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, “03.08.2015 ‘te Ergani Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik yapılan arama yakalama ve el koyma çalışması sonucunda, V.A., M.G., A.K., M.G., A.A., K.A., E.O. ve B.A., isimli 8 şüpheli gözaltına alınmış olup, Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri devam etmektedir” denildi.

Açıklamada, şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, bir Glock marka tabanca, 15 mermi, 17 adet boru tipi el yapımı patlayıcı, 3 kilogram civarında patlayıcı madde, eylemlerde kullanılmak üzere kıyafet malzemeleri ve örgütsel dokümanların ele geçirildiğine de dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler