Pekşen bu duruma çok şaşırdı

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, iktidarları döneminde Trabzon'un emekliler için yaşanabilir bir kent, gençler içinde umudun yeni adresi olacağını söyledi. CHP Trabzon Milletvekili Avukat Halik Pekşen, seçim çalışmalarını Trabzon'un Ortahisar

Pekşen bu duruma çok şaşırdı

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, iktidarları döneminde Trabzon'un emekliler için yaşanabilir bir kent, gençler içinde umudun yeni adresi olacağını söyledi.

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Halik Pekşen, seçim çalışmalarını Trabzon'un Ortahisar ilçesinde sürdürdü. Vatandaşlarla ve esnafla bir araya gelerek sorunları dinleyen Pekşen, Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi'ni ziyaret edip Başkan Burhan Bayraktar ile emeklilerin sorunlarını görüştü.

Trabzon'dan 134 bin emekli bulunduğunu, bunun 76 bini ise açlık sınırı altında olduğunu belirten Pekşen, "Böyle bir şehirde CHP diyor ki, "Emeklinin maaşını en az bin 500 TL yapacağım. Emekliye iki maaş ikramiye ve çalışan emeklinin maaşındaki kesintiyi kaldıracağım." Böyle bir durumda CHP'nin emekliden gereken desteği alamaması şaşırtıcı bir durum. CHP net ifadeler kullandı. Bu söylediklerini yapamaz ise sokağa çıkamaz. Emeklimiz nedense bunu takdir etmedi. Bu durum beni çok şaşırttı" ifadelerini kullandı.

Pekşen, Avrupa'da bütçe yapılırken bütçe kalemlerinin üzerine çok tartışıldığını ve emeklilerin refahının ülkemizle kıyaslanmayacak kadar daha iyi olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa'da bütçe kalemleri tartışılır. Sanayiye, eğitime, tarıma, adalete ve sağlığa pay ayrılır. Türkiye'de ne yazık ki bunlar tartışılmıyor. 1 Aralık'da bütçe kanunu gelecek parlamentonun önüne, emekliye ne verecekler. AK Parti iktidar olmadan önce Türkiye'de sosyal güvenliği payı yüzde 7, şuanda ise yüzde 2, bu durumda yüzde 5 kaybetmişsiniz. Bu kadar büyük bir kayıpla emekli yok zaten. Ona rağmen nasıl bu kadar oy alıyor anlamak mümkün değil. Rakamlar belli. Emekliye verdiği pay belli."

7 Haziran öncesi ve sonrası bütün gücünü proje konusunda kullandığını belirten CHP milletvekili Pekşen, "Seçimlerde milletvekilliği aday adaylığımdan bugüne kadar istikrarlı bir şekilde bir proje uygulamaya çalışıyorum. Buradaki göçü durdurmak, yaşam kalitesini yükseltmek ve gelir düzeyini nasıl arttıracağız. Onun içinde özellikle Karadeniz Bölgesi'nde fındık sanayinin geliştirilmesi ve çikolata sanayinin geliştirilmesi için tam teşvik kapsamına alınmasını istiyorum. Orman ürünlerinin ve mobilya sanayinin gelişmesi için tam teşvik getirme konusunda çalışmalarımız sürüyor. Kış turizm konusunda bölgenin olağanüstü potansiyelini ön plana çıkartmalıyız. Burada her yıl 70 Milyar dolarlık bir geliri maalesef görmüyoruz. Böyle bir gelir elde etme olanağı var. Bu üç projede ciddi anlamda takipçi olacağım. Siyasete girmemde en önemli nedenlerden biri bu. Karadeniz Bölgesinde inşallah bunları yapacağız" şeklinde konuştu.

"EMEKLİLERİMİZİN BEKLENTİLERİNİN KARŞILIĞI 1 ARALIK'TA GÖRÜLECEKTİR"

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, 1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerden sonra Anayasa gereğince bütçe kanuna Aralık ayında çıkacağını belirterek, "Emeklilerin beklentilerin karşılığı 1 Aralık'da görülecektir. CHP seçimlerden çıkar çıkmaz sıcağı sıcağına 1 Aralık'da gerçekleştirilecek bütçe kanonunda emeklilerle ilgili taahhütlerini masaya koyacaktır. Bunu göreceksiniz. Bunu çok kısa zamanda test etme olanağınız olacak" diye konuştu.

Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar ise CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu:

"Trabzon'da 76 bin emekli açlık sınırının altında yaşıyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na emeklilerle ilgili olan projeyi 7 dakika anlattım ve seçim bildirgelerine koymalarını istedim. O da bizim projemizi beğendi, bizi kırmadı ve seçim bildirgelerine koydu. Emeklilerin mutlu olacağını söyledim ve bu mutluluğunu da CHP'ye yansıyacağını ifade ettim. Bunun şöyle güzel bir katkısı oldu. CHP bunu seçim beyannamesine koydu, "kaynak nereden" diye önce tepki aldı ama sonra bütün siyasi partiler öncelikle seçim beyannamelerinde emekliyi öncelikli olarak gündeme aldı. Bu önem arz ediyor. Emekli için Ramazan ve Kurban Bayramları'nda ikramiye koyulması çok güzel ve hoş bir şey."

Pekşen bu duruma çok şaşırdı

Pekşen bu duruma çok şaşırdı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam