Pastane işletmecisinin ruhsat tepkisi

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde altı ay önce bir pastaneyi devralan 52 yaşındaki Ferhat Demirbaş, yaklaşık bir ay önce ruhsat verilen işletmesinin eksiklikleri bulunduğu gerekçesiyle mühürlediğini belirterek tepki gösterdi.Marmaris'te yaşayan evli ve iki ço

Pastane işletmecisinin ruhsat tepkisi

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde altı ay önce bir pastaneyi devralan 52 yaşındaki Ferhat Demirbaş, yaklaşık bir ay önce ruhsat verilen işletmesinin eksiklikleri bulunduğu gerekçesiyle mühürlediğini belirterek tepki gösterdi.

Marmaris'te yaşayan evli ve iki çocuk babası Ferhat Demirbaş, altı ay önce Tepe Mahallesi 38'inci Sokak'taki bir pastaneyi devraldı. Ancak mülk sahibiyle mahkemelik oldukları için ruhsatını ancak bir ay önce çıkartabildi. İşlerin yoluna girdiğini düşünen Demirbaş, belediyenin bir ay sonra işletmedeki eksiklerin bulunduğunu gerekçe gösterip pastaneyi mühürlemesiyle şaşkına döndü. Mühürleme için gönderilen tebligatta, Belediye Kanunu'na göre; işyeri açma ve çalıştırma ruhsatnamesi verildikten sonra bir ay içerisinde yapılan denetlemelerde tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için 15 gün süre verildiği, ancak eksikliklerin giderilemediği belirtildi.

"EKSİKLİKLERİMİZİ DE SÖYLEMEDİLER"

Marmaris Belediyesi'ne tepki gösteren ve yaşadıklarını anlatan Demirbaş, "Devraldıktan sonra mal sahibi kontrat yapmak istemedi. Biz de mahkemeye başvurduk. Mahkeme bizim bu işletmede kiracı olduğumuza kanaat getirdi ve aldığımız evraklarla ruhsat başvurusunda bulunduk. Belediyenin avukatı evrakların ruhsat almak için yeterli olduğuna kanaat getirerek ruhsat işlerine gerekenin yapılmasını söyledi. 09.06.2015 tarihinde vekaletimi verdiğim muhasebeci aracılığıyla ruhsatımızı aldık. Bugün ise işyerim mühürlendi. Bu uygulama ne kadar yasaldır? Gerekçe olarak iş yerinde eksiklikler olduğunu öne sürdüler. Zaten yıllardır işleyen bir işletme daha önceden aynı amaçla kullanılıyordu. Hiçbir değişiklik yapmadık. Eksikliklerimizi de söylemediler. Mağduriyetimin giderilmesi için her türlü yasal hakkımı kullanacağım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler